Use this page to discuss issues with ATA/IDE drives, CompactFlash, and Smartmedia cards. Before posting, be sure you've checked any relevant sections of the PCMCIA-HOWTO, such as: Particularly useful bits of information to post include your laptop's make and model; the type(s) of card(s) you are using; and, of course, any relevant system log messages.


Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. Question Compact Flash on single-board computers by smckown, 1999, Nov 02
1. None Re: Question: Compact Flash on single-board computers by David Hinds, 1999, Nov 02
2. Question cdrecord possible with IDE/ATAPI adapter by Dave Cook, 1999, Dec 01
1. None I'm not sure by David Hinds, 1999, Dec 01
3. Question EXP CDROM 940 by Paul Mc Clure, 1999, Dec 09
1. Note Paul Mc Clure by Paul Mc Clure, 1999, Dec 09
2. None Sorry: you are out of luck by David Hinds, 1999, Dec 09
4. Question ide zip disk problem by Max Lamb, 1999, Dec 12
5. Question IDE Card causing havoc with 3Com card. by Chris N. Brown, 1999, Dec 20
1. None It certainly sounds like a hardware failure by David Hinds, 1999, Dec 20
6. Question Shuttle Tech PCMCIA IDE/ATA HDD by Ronald Yeo, 1999, Dec 21
1. None MAKEDEV is not smart enough... by David Hinds, 1999, Dec 28
7. Warning Error in /etc/pcmcia/ide script by Brian Mays, 1999, Dec 21
8. Question Unable to mount CD-ROM drive by gmoh@yahoo.com, 1999, Dec 30
1. None Need more information by David Hinds, 1999, Dec 30
9. Question SmartMedia card insert doesn't work by Friedemann Baitinger, 2000, Jan 15
1. None More info needed by David Hinds, 2000, Jan 22
1. None requested info... by Friedemann Baitinger, 2000, Jan 22
2. None more of requested info by Friedemann Baitinger, 2000, Jan 22
... 1 Message(s)
10. Warning Another problem with the /etc/pcmcia/ide script. by Brian Mays, 2000, Jan 18
1. None Ok, I'll fix for 3.1.9 by David Hinds, 2000, Jan 18
11. Question Recommendation for CompactFlash Reader ? by Ian Thurlbeck, 2000, Jan 31
12. Question PCMCIA ATA/IDE card detected but not mounted by Achim Spangler, 2000, Feb 04
1. None Just a ide.opts glitch by David Hinds, 2000, Feb 04
13. Question Iomega 250MB PCMCIA-->USB problem? by Michael Marder, 2000, Feb 05
1. More More information by Michael Marder, 2000, Feb 08
(_ None Maybe some useful information by David Hinds, 2000, Feb 08
(_ Ok Untitled by Michael Marder, 2000, Feb 09
14. Sad CARDport 2X CDROM - resource conflict? by Mike Miller, 2000, Feb 10
1. Sad may be the same with Zenith CD by Christian Gennerat, 2000, Feb 16
15. Feedback Amacom Baby DVD on a Thinkpad 240 by Wasim, 2000, Feb 14
16. None IDE drive addition failure by zvi, 2000, Feb 18
17. Sad SmartMedia Adaptor causes Kernel Oops by Brian Mays, 2000, Feb 19
1. None Doesn't seem to be a common problem by David Hinds, 2000, Feb 28
18. Question PCMCIA ATAPI CDROM burners? by miles, 2000, Feb 24
1. None There's actually a new document about this by David Hinds, 2000, Feb 24
19. Question PCMCIA card reader problems with ISA controller by Steve McClure, 2000, Feb 25
1. None Two separate issues by David Hinds, 2000, Feb 25
(_ Note Re: two separate issues by Steve McClure, 2000, Feb 26
(_ None Re: Note: Re: two separate issues by David Hinds, 2000, Feb 26
20. Question cannot mount cdrom by Robert Rosenbaum, 2000, Feb 28
1. None A closer look by David Hinds, 2000, Feb 28
(_ Ok success! by Robert Rosenbaum, 2000, Mar 01
21. Question Problems with IBM Portable Drive Bay and CD-ROM by Sten Drescher, 2000, Mar 18
22. Question Problems with Archos MiniZip 100 by Claudio Weidmann, 2000, Mar 21
1. None A possible workaround for the ide-scsi issue by David Hinds, 2000, Mar 21
23. None Smartmedia 15 second freeze by J. Schmid, 2000, Apr 02
1. None For now, that's just the way it is by David Hinds, 2000, Apr 03
(_ None kernel knows about flash by J. Schmid, 2000, Apr 05
(_ None Changes to the IDE driver that should help by David Hinds, 2000, Apr 05
(_ None 15 second freeze solved, lockups remain by J. Schmid, 2000, Apr 08
(_ None I don't know what to suggest for the lockups by David Hinds, 2000, Apr 10
24. Question Can a card permenantly damage a particular IRQ? by John Ruttenberg, 2000, Apr 02
1. None I can't really tell what's going on here by David Hinds, 2000, Apr 03
25. None smartmedia adaptor w dell inspiron 5k by John Ruttenberg, 2000, Apr 04
1. Ok The card actually works by David Hinds, 2000, Apr 04
26. Question IRQ changes each time card it ejected by Tony Sciortino, 2000, Apr 10
1. None You are doing a bad bad thing by David Hinds, 2000, Apr 10
27. Question CardBus EIDE interface by Nicko van Someren, 2000, Apr 19
28. Question problem with IDE and Linux SMP by Peter A. Castro, 2000, Apr 24
1. None I have not heard this one before by David Hinds, 2000, Apr 24
(_ None Have done extensive testing, still have problems. by Peter A. Castro, 2000, Apr 26
(_ None Re: Have done extensive testing, still have problems. by David Hinds, 2000, Apr 26
(_ Ok That works! by Peter A. Castro, 2000, May 02
29. Question ide_cs tells me ide_register failed by Fabian Wenzel, 2000, May 06
1. Ok Fixed: Use now ide-probe.c from 2.2.13 instead of 2.2.14 by Fabian Wenzel, 2000, May 06
(_ None Please forward to the IDE driver maintainer by David Hinds, 2000, May 08
30. Question SanDisc make troubles by Rüdiger Gubler, 2000, May 17
1. None Your system log is your friend by David Hinds, 2000, May 17
(_ More "If there a message stands i'll be happy" by Rüdiger Gubler, 2000, May 18
(_ Ok Lucky you -- I just solved this problem (in ide script) **FIX** by Tom Hundt, 2000, Jun 07
32. Question problem with Archos Zip100 by Ulrich Lauther, 2000, Jun 09
1. None More information? by David Hinds, 2000, Jun 09
(_ Feedback more on Zip100 problem by Ulrich Lauther, 2000, Jun 10
(_ None Re: Feedback: more on Zip100 problem by David Hinds, 2000, Jun 13
33. Question SmartMedia fails after a few retries by Benjamin Fuhrmannek, 2000, Jun 17
1. None Do not "hot eject" IDE devices by David Hinds, 2000, Jun 19
(_ Feedback OK, but... by Benjamin Fuhrmannek, 2000, Jun 19
(_ None Of course by David Hinds, 2000, Jun 19
34. Feedback PCMCIA to ribbon-cable IDE by Heather Stern, 2000, Jun 27
1. None Maybe a timing issue by David Hinds, 2000, Jul 07
35. Question unreliable compact flash transfer by Reinoud Lamberts, 2000, Jul 05
36. Question ide_register() failed for SmartMedia Adapter by Steffen Neumann, 2000, Jul 11
1. None Re: Question: ide_register() failed for SmartMedia Adapter by David Hinds, 2000, Jul 11
2. Ok Problem avoided by Steffen Neumann, 2000, Jul 12
37. Sad ATA Flash card fails on Thinkpad 240 by Eric Smith, 2000, Jul 13
1. Note slightly more info by Eric Smith, 2000, Jul 14
2. Note Log of same card working on desktop computer by Eric Smith, 2000, Jul 14
1. None I'm not sure what's wrong on the Thinkpad by David Hinds, 2000, Jul 15
38. Question Compact Flash Hangs old Laptop by Rui-Tao Dong, 2000, Jul 14
1. None It is a hardware incompatibility by David Hinds, 2000, Jul 14
(_ More Is there a reference? by Rui-Tao Dong, 2000, Jul 14
(_ None Again, I don't recommend this at all by David Hinds, 2000, Jul 14
(_ More Almost worked by Rui-Tao Dong, 2000, Jul 19
40. Question Problems with PCI to PCMCIA Adpater by Nicolas Malsch, 2000, Aug 10
1. None Interrupt configuration issue: driver upgrade needed by David Hinds, 2000, Aug 10
(_ More upgrade didn't solve all issues... :- by Nicolas Malsch, 2000, Aug 22
(_ None Hmmm, I think this is an IDE driver bug by David Hinds, 2000, Aug 23
41. Question Archos CDRW irq timeout by Matt Sexton, 2000, Sep 03
1. None I'd also try fiddling with IO port windows by David Hinds, 2000, Sep 07
(_ None no luck with I/O ports by Matt Sexton, 2000, Sep 09

Add Message to: "PCMCIA ATA/IDE Device Issues"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10