Next-in-Thread Next Message

Question ide_register() failed for SmartMedia Adapter 

Forum: PCMCIA ATA/IDE Device Issues
Date: 2000, Jul 11
From: Steffen Neumann sneumann

Hi,

I have the problem 
Hi there, I have a problem with the 
   ide_cs: ide_register() at 0x100 & 0x10e, irq 3 failed
error. I tried to exclude some IRQs, even though #3 is not listed
in /proc/interrupts. Some info is attached below, I'd be greatful
for any help or further hints where to look.

Cheers,
Steffen

------------------

System is
Compaq Armada 1750
SmartMedia Adapter MA-2E from Olympus camera kit

SuSE6.3
Kernel2.2.13 ( File: 25842 Nov  8  1999 ide-probe.c,
               Version 1.05  July 3, 1999)
               recompiled with APM Support turned on)

PCMCIA Tools 3.1.3

Cardctl ident tells me about that "disk": 
        Socket 0:
        product info: "       ", "    ", "0.0"
        manfid: 0x0000, 0x0000
        function: 4 (fixed disk)         

But no devices are available.

And the full messages are:

kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.3
kernel:   kernel build: 2.2.13 #1 Mon Nov 8 18:28:35 GMT 1999
kernel:   options:  [pci] [cardbus] [pnp]
kernel: Intel PCIC probe:
kernel:   TI 1225 PCI-to-CardBus at bus 0 slot 17, mem 0x7fffe000, 2 sockets
kernel:     host opts [0]: [ring] [pwr save] [pci + serial irq] [pci irq 11] [lat 66/176] [bus 2/2]
kernel:     host opts [1]: [ring] [pwr save] [pci + serial irq] [pci irq 11] [lat 66/176] [bus 3/3]
kernel:     ISA irqs (scanned) = 3,4,7,9,10,15 PCI status changes
cardmgr[744]: starting, version is 3.1.3
cardmgr[744]: watching 2 sockets
kernel: cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: excluding 0x1000-0x10ff
kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x250-0x257 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cardmgr[744]: initializing socket 0
kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.
cardmgr[744]: socket 0: ATA/IDE Fixed Disk
cardmgr[744]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.13/pcmcia/ide_cs.o'
kernel: ide_cs: ide_register() at 0x100 & 0x10e, irq 3 failed
cardmgr[744]: get dev info on socket 0 failed: Ressource unavailable

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None Re: Question: ide_register() failed for SmartMedia Adapter by David Hinds, 2000, Jul 11
2. Ok Problem avoided by Steffen Neumann, 2000, Jul 12

Add Message to: "ide_register() failed for SmartMedia Adapter"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10