Next-in-Thread Next Message

Question Something broke after test6-pre7 ( same for 3.1.18-20 ) 

Forum: PCMCIA Installation and Configuration Issues
Date: 2000, Aug 11
From: Philip Langdale philipl

Hi,

I've been tracking the 2.4.0 development releases very closely and from test6-pre7 onward ( now at test6 ) something changed in the kernel which has broken the core pcmcia drivers. I've tried 3.1.18, .19 and the 7/8 .20 prerelease. All with the same results. The pcmcia_core driver reports a failure to detect the i82365 chip which it could always do before. Then, of course the i82365 driver can't load because it can't find the device to drive.

The error message is:

Intel PCIC Probe: Bridge register mapping failed: Check cb_mem_base setting.

But, of course, cb_mem_base isn't even compiled in for this kernel ( and compiling it back in didn't help ). I'm afraid I'm not knowledgable enough about these things to track down what's happened.

Hopefully you can shed some light on this.

thanks,

--phil

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 All Outline: 1 2 All

None I don't know where the problem is

Re: Question Something broke after test6-pre7 ( same for 3.1.18-20 ) (Philip Langdale)
Date: 2000, Aug 11
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

I saw a report of this on linux-kernel.  It is quite strange: it would
appear to mean that the PCI layer is not assigning an address to the
CardBus bridge when the i82365 module calls pci_enable_device().  As
you figured out, the mention of cb_mem_base doesn't apply for 2.4
kernels.

-- Dave
1. None Looks like it has been sorted out by David Hinds, 2000, Aug 11
(_ None Re: Looks like it has been sorted out by Philip Langdale, 2000, Aug 12
Something broke after test6-pre7 ( same for 3.1.18-20 )


Add Message to: "Something broke after test6-pre7 ( same for 3.1.18-20 )"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10