Next-in-Thread Next Message

Sad lucent ISA-PCMCIA adapter problems with aic78xx scsi driver 

Forum: PCMCIA Installation and Configuration Issues
Date: 2000, Mar 27
From: Douglas S. J. De Couto decouto

Hi,

I am having problems getting my lucent ISA-PCMCIA adapter to
work on my PC.

The driver seems to load fine, but all disk operations time
out after that. 

The ISA card is from lucent and uses a Vadem 469 chip, and is
at i/o address 0x3e0.

my kernel is 2.2.14, and my pcmcia version is 3.1.13

i use redhat 6.2

I have an adaptec aic 7896/7 on my motherboard, and i use the aic78xx driver as a kernel module.

after loading the pcmcia driver, the next part in the boot
process is to run the inet script (S50inet), whereupon the 
computer  hangs and the aic78xx driver periodically prints
a message reporting a timeout.

this happens with and without irg scanning enabled in the
pcmcia driver options, and with and without a lucent
wavelan ieee pcmcia card installed in the ISA adapter.

without the pcmica driver i have no problems with my scsi.

i am sorry, my logs disappeared as i had to hit the reset
switch to reboot, and the fsck wasn't very nice...

i see some people have had i/o port problems, i have yet to
try blocking out i/o ports (those other people's problems
seemed to be related to having a card in the slight, my
problem happens either way).

here is some output from my system with the card installed,
but not running the driver:

-------------------
% cat /proc/ioports 
0000-001f : dma1
0020-003f : pic1
0040-005f : timer
0060-006f : keyboard
0070-007f : rtc
0080-008f : dma page reg
00a0-00bf : pic2
00c0-00df : dma2
00f0-00ff : fpu
01f0-01f7 : ide0
02f8-02ff : serial(auto)
03c0-03df : vga+
03f6-03f6 : ide0
03f8-03ff : serial(auto)
1050-1057 : ide0
1058-105f : ide1
1080-109f : Intel Speedo3 Ethernet
1400-14be : aic7xxx
1800-18be : aic7xxx

----------------------------
% cat /proc/interrupts 
           CPU0       CPU1       
  0:      61902      49995    IO-APIC-edge  timer
  1:        133        119    IO-APIC-edge  keyboard
  2:          0          0          XT-PIC  cascade
  8:          0          1    IO-APIC-edge  rtc
 12:        110         19    IO-APIC-edge  PS/2 Mouse
 13:          1          0          XT-PIC  fpu
 14:          3          3    IO-APIC-edge  ide0
 19:       1890       1860   IO-APIC-level  aic7xxx, aic7xxx
 21:       1474       1459   IO-APIC-level  Intel EtherExpress Pro 10/100 Ethernet
NMI:          0
ERR:          0


i would be happy to hear of anyone else with a similar problem
or a similar setup.

thanks,

Douglas

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. More no more disk problems.... by Douglas S. J. De Couto, 2000, Mar 28
(_ None Actually this is a bug in the aic7xxx driver by David Hinds, 2000, Mar 30

Add Message to: "lucent ISA-PCMCIA adapter problems with aic78xx scsi driver"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10