Next-in-Thread Next Message

None Probably not a memory window issue 

Forum: PCMCIA Installation and Configuration Issues
Re: Question PCMCIA not working with a TI 1450 PCI-Cardbus (Paul Hayton)
Date: 2000, May 09
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

Do you have any other cards you can try?

I don't think it is a memory probe issue.  I agree it sounds like a
power issue, and with the card not powered up properly, the drivers
cannot read any CIS information, regardless of memory window settings.

What does "cardctl status" say?  Also I'd try booting with the card
out, and then insert it later.

-- Dave

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 All Outline: 1 2 All

More cardctl can see something....

Re: None Probably not a memory window issue (David Hinds)
Date: 2000, May 11
From: Paul Hayton <pmh@robots.ox.ac.uk>

Thanks for replying. cardctl reports the following :

#cardctl status
Socket 0:
  5V 16-bit PC Card
  function 0: [ready]
Socket 1:
  no card

I get exactly the same results with a D-Link DE-660 Ethernet PCMCIA card, and the same results if I start PCMCIA without the card in, then insert the card afterwards.

Just for comparison, the message log from another machine (same manufacturer, before they went and changed all their chipsets - this was a Cirrus PD6710 ISA-to-PCMCIA controller) reports the card as :

May 10 09:21:55 scarus cardmgr[282]: initializing socket 0
May 10 09:21:55 scarus cardmgr[282]: socket 0: ATA/IDE Fixed Disk
May 10 09:21:55 scarus cardmgr[282]: initializing socket 0
May 10 09:21:55 scarus cardmgr[282]: socket 0: ATA/IDE Fixed Disk
May 10 09:21:55 scarus cardmgr[282]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.5/pcmcia/ide_cs.o'
May 10 09:21:58 scarus kernel: hde: Calluna Technology CT1040RM, ATA DISK drive
May 10 09:21:58 scarus kernel: ide2 at 0x100-0x107,0x10e on irq 3
May 10 09:21:58 scarus kernel: hde: Calluna Technology CT1040RM, 992MB
w/128kB Cache, CHS=2016/16/63
May 10 09:21:58 scarus kernel:  hde: [PTBL] [1008/32/63] hde1
May 10 09:21:58 scarus kernel: ide_cs: hde: Vcc = 5.0, Vpp = 0.0
May 10 09:21:58 scarus cardmgr[282]: executing: './ide start hde'
May 10 09:21:58 scarus cardmgr[282]: + sh: ./ide: No such file or directory
May 10 09:21:58 scarus cardmgr[282]: start cmd exited with status 126 and cardctl (from card services 3.0.9 reports)

#cardctl status
Socket 0:
  5V 16-bit card present
  Function 0: ready, battery dead, battery low

Any ideas how to proceed in debugging ? I'm quite happy fiddling with the source if neccessary.

Regards

Paul

Probably not a memory window issue


Members Subscribe No Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10
[ Edit This Forum ]