Use this page to discuss issues with multifunction cards (usually ethernet/modem). Before posting, be sure you've checked any relevant sections of the PCMCIA-HOWTO, such as: Particularly useful bits of information to post include your laptop's make and model; the type(s) of card(s) you are using; and, of course, any relevant system log messages.


Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None HELP - Hayes Accura pcmcia card not recognized - need driver by pradeep varma, 1999, Oct 30
1. None Things to try by David Hinds, 1999, Nov 18
2. Question Conceptronic L56CL100 by Xavier Morano, 1999, Nov 03
3. None Intel PRO/100 LAN+Modem56 CardBus II by Eric Dittman, 1999, Nov 06
4. Question Modem problem with Xircom CEM33 on Dell Lattitude CP by Ben Mesman, 1999, Nov 12
1. None Check your version info by David Hinds, 1999, Nov 12
5. Ok Psion Gold Card Netglobal 56K+10/100Mb CardBus serial works by Pekka Sarnila, 1999, Nov 21
6. Question Xircom RealPort Cardbus Ethernet 10/100 + Modem 56 timeout.... by Cahlen Humphreys, 1999, Dec 01
1. Sad Same problem here. by Robert Bordelon, 1999, Dec 08
1. Ok Everything is fixed and working (or worked around) now. by Robert Bordelon, 1999, Dec 10
2. Sad still have the darn problem by jgu1025, 1999, Dec 29
1. More more information on the problem by jgu1025, 1999, Dec 30
... 1 Message(s)
7. Question DHCP with PCMCIA by Christopher Keller, 1999, Dec 06 (Moved)
8. Question Linksys Etherfast 56k+LAN: long pings after suspend by Alan Shutko, 1999, Dec 13
1. News New machine, same problem by Alan Shutko, 2000, Jul 12
9. Sad PSION Gold Card Netglobal CardBus Problem by Andreas Dubas, 1999, Dec 28
1. None More info please... by David Hinds, 1999, Dec 28
10. Sad Xircom CEM33 does not work properly with pcmcia-cs 3.1.8 by Martijn Anthonissen, 2000, Jan 14
1. None Update the port ranges in /etc/pcmcia/config.opts by David Hinds, 2000, Jan 18
(_ Ok This almost did it by Martijn Anthonissen, 2000, Jan 18
11. Question ComNet 33.6 - Hw. mismap by smasa, 2000, Feb 18
1. None Bad kernel choice by David Hinds, 2000, Feb 18
1. None Re: Bad kernel choice by smasa, 2000, Feb 18
... 2 Message(s)
2. Question Untitled by Vlada Silvreta, 2000, Jul 04
1. None Re: Question: Untitled by Jiri Masik, 2000, Jul 07
12. Question Xircom RBEM56G + serial port problem by Sebastien Stormacq, 2000, Feb 23
1. None Find out what is invoking setserial? by David Hinds, 2000, Feb 23
13. Question Problem with Xircom RBEM56G-100 (Real-Port Cardbus Ethernet 10/100 +Modem 56) by HelmutS, 2000, Feb 25
1. None System log messages? by David Hinds, 2000, Feb 25
2. Question Modem Works fine, but Modul tulip_cb.o hangs system by HelmutS, 2000, Feb 27
14. Question Problem with Xircom Cardbus 10/100 + Modem 56 by HelmutS, 2000, Feb 28
1. None Maybe a bad PCMCIA driver version by David Hinds, 2000, Feb 28
2. Sad Update from PCMCIA 3.1.3 to 3.1.11 but nothing changed by HelmutS, 2000, Mar 06
1. None New system log messages needed by David Hinds, 2000, Mar 06
16. Question no ports available, Xircom CEM56 56K/eth (this may be a dumb question) by Dan Flickinger, 2000, Mar 09
17. Question Eiger Labs EigerCombo EFX-ET3360 by Chris Anderson, 2000, Mar 13
1. None Look at card's configuration tables? by David Hinds, 2000, Apr 26
18. Question Modem not working in Linksys PCMLM56 and 2.2.14 by Ivan Kocher, 2000, Mar 16
1. None Some things to try by David Hinds, 2000, Mar 22
2. None I have the same problem with Linksys PCMLM56 card with kernel 2.2.14 by Jaiyong Lee, 2000, Apr 11
1. None I don't think it is the same problem, but need more info by David Hinds, 2000, Apr 11
... 2 Message(s)
2. Ok Problem solved !! Many thanks to you. by Jaiyong Lee, 2000, Apr 14
3. Ok similar problem with linksys modem+ethernet card, and a simple fix by Aaron Barth, 2000, Jul 17
19. None MITAC 6133S & RealPort CardBus Ethernet 10/100 + Modem 56K (RBEM56G-100BTX) by Dimitrios P. Bouras, 2000, Mar 24
20. Question Difficulty with 3COM 3CXEM556BC Megahertz modem by Alexander Russell, 2000, Apr 14
1. None Re: Question: Difficulty with 3COM 3CXEM556BC Megahertz modem by David Hinds, 2000, Apr 14
(_ More More information on 3com 3CXEM556BC Problem by Alexander Russell, 2000, Apr 14
(_ None Re: More: More information on 3com 3CXEM556BC Problem by David Hinds, 2000, Apr 28
21. Sad 3Com 562 + Armada 3500 by Mark van ROssum, 2000, Apr 17
1. None I think it is fixed in newer drivers by David Hinds, 2000, Apr 17
(_ Sad No, it seems the problem remains. by Mark van ROssum, 2000, Apr 17
(_ None Hmmm, maybe this combination is just broken by David Hinds, 2000, Apr 17
22. Question 3Com 3CXFEM656C-EU by Christophe BRESSOLLE, 2000, Apr 21
1. None It has a Winmodem, but the network side should work by David Hinds, 2000, Apr 21
23. Question 3CXEM556BT network not recognized by Pam Akazawa, 2000, Apr 27
1. None There may be nothing wrong by David Hinds, 2000, Apr 27
1. Sad low beep without network by Pam Akazawa, 2000, Apr 28
... 7 Message(s)
2. Feedback Dell I7k + 3CCFEM556B + Adaptec 1460 slimSCSI + RH6.2 works here by Piete Brooks, 2000, Jun 10
24. Question 3Com 3CCFEM556B vs Psion Gold Card Netglobal 56K+10/100Mb CardBus by Berkan Eskikaya, 2000, Apr 29
1. None General info on CardBus vs 16-bit interfaces by David Hinds, 2000, May 01
2. None Psion Gold card n/w works ok by Christopher Snow, 2000, May 29
1. None Re: Psion Gold card n/w works ok by Berkan Eskikaya, 2000, May 30
25. Question How can I turn on 10 MB/s or 100MB/s on Xircom RBEM 10/100 + 56K Modem by HelmutS, 2000, May 09
1. None The mii-diag utility by David Hinds, 2000, May 15
26. Question 3CCFEM656BT doesn't work with 3.1.15 by Michael Barton, 2000, May 18
1. None Additional Information by Michael Barton, 2000, May 19
(_ None Re: Additional Information by David Hinds, 2000, May 19
(_ None Re: Additional Information by Michael Barton, 2000, May 19
27. None SocketCom ES-1000 Ethernet/RS-232 card by Brian Candler, 2000, May 22
1. None Not sure, but here is something to try by David Hinds, 2000, May 26
1. Sad Sorry, that's not it by Brian Candler, 2000, May 28
2. Ok Got it!! by Brian Candler, 2000, May 31
... 1 Message(s)
29. Sad 3CCFEM556B - modem does not work by Micha Meier, 2000, Jun 06
1. None Strange combination of symptoms by David Hinds, 2000, Jun 06
1. More I have no clue by Micha Meier, 2000, Jun 07
2. Feedback 3CCFEM556B LAN+56kModem works OK on a Toshiba Portege 300CT by Piete Brooks, 2000, Jun 10
30. None xircom rem10 working but init slow by Sylvia, 2000, Jun 18
1. More sorry, here are the logs by Sylvia, 2000, Jun 18
31. Question How to disable serial device on Ethernet/Modem card? by Steve Snyder, 2000, Jun 21
1. None Sure... by David Hinds, 2000, Jun 21
32. Question eth0: unexpected TX-done interrupt, lasttx=20 by Zsolt Szabo, 2000, Jun 21
1. None Maybe this is not the appropriate driver by David Hinds, 2000, Jun 21
(_ Sad smc91c92: unable to find hwaddrs, 3c589: is this a 3com card? by Zsolt Szabo, 2000, Jun 22
(_ None I think you are out of luck by David Hinds, 2000, Jun 22
33. Question Portable Addons Net Mobile Ethernet/33.6 Modem aka Olicom Gocard 2232 by Michael Nicholls, 2000, Jul 24
1. None The Olicom card never worked by David Hinds, 2000, Jul 24
(_ Question Does this mean it will never be supported? by Michael Nicholls, 2000, Jul 24
(_ None Prognosis is poor by David Hinds, 2000, Jul 24
(_ Question Is there anything i can do to help? by Michael Nicholls, 2000, Jul 24
(_ None You are free to work on it yourself if you wish by David Hinds, 2000, Jul 24
(_ Question I may give it a go by Michael Nicholls, 2000, Jul 24
34. Question SMC Ethernet/Modem Multifunction card by Giray Devlet, 2000, Jul 27
1. None Re: Question: SMC Ethernet/Modem Multifunction card by David Hinds, 2000, Jul 27
(_ None Re: Question: SMC Ethernet/Modem Multifunction card by Giray Devlet, 2000, Jul 27
(_ None This card can't be supported easily by David Hinds, 2000, Jul 28
35. Question Linksys PCMLM56 & Chicony MP983 by Ryan Elliott, 2000, Aug 02
1. None Need more information by David Hinds, 2000, Aug 02
(_ None here we go... by Ryan Elliott, 2000, Aug 02
(_ None I don't know by David Hinds, 2000, Aug 02
36. Question 3COM-3CXFEM656C ethernet problems! by Thomas Pfund, 2000, Aug 20
1. Note oops forgot a point. by Thomas Pfund, 2000, Aug 20
2. None Maybe fixed in latest test drivers by David Hinds, 2000, Aug 21
1. Sad Still not working 100% by Thomas Pfund, 2000, Aug 21
... 3 Message(s)
37. Question Jack of Spades/Toshiba sat pro 4300 by Aaron Dewell, 2000, Aug 22
1. None IO port issue, not interrupts by David Hinds, 2000, Aug 22
(_ Ok That's it! by Aaron Dewell, 2000, Aug 23
38. Question PCMCIA 100M+56K Multifunction Card (Modem) by Abdulla N. Hamoodi, 2000, Oct 02

Message Administration

This form allows you to delete, move, or copy one or more messages. You can move messages by copying and deleting the original. The action will be applied to the messages you select above and all replies to those selected messages.


If you want to copy or move messages, specify the HyperNews path of a destination forum or message that all messages will be copied or moved to. The destination must already exist, so maybe create it first.

Path of Destination (a Forum or Message): (e.g. "test")

Notify Subscribers at destination
NO


If you want to delete messages (the default), specify that here. If you want to move messages, you need to delete the original messages; placeholders will be left pointing to where they were moved.

Delete Messages
NO


Caution: After deleteing messages (the default), if you have not copied them (i.e. no destination above), then the selected messages are not be recoverable.

Members Subscribe No Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10
[ Edit This Forum ]