Use this page to discuss PCMCIA network adapter issues. Before posting, be sure you've checked any relevant sections of the PCMCIA-HOWTO, such as: Particularly useful bits of information to post include your laptop's make and model; the type(s) of card(s) you are using; and, of course, any relevant system log messages.


Messages Inline: 1 All Outline: 1 3 All

1. Question eth0: interrupt(s) dropped! messages by Rick Lerner, 1999, Nov 01
1. None Re: Question: eth0: interrupt(s) dropped! messages by David Hinds, 1999, Nov 01
... 1 Message(s)
2. Question Billionton LNA-100B by Markus Troebensberger, 1999, Nov 04
1. None It is not a supported card, but... by David Hinds, 1999, Nov 04
... 1 Message(s)
2. Question It nearly works by Markus Troebensberger, 1999, Nov 08
... 2 Message(s)
3. Question Kingmax? PCMCIA 10/100 adapter by Nathan Hartwell, 1999, Nov 06
1. Sad These cards are not really NE2000 compatible by David Hinds, 1999, Nov 23
2. Idea AX88190 (Kingmax, PCMIA 10/100 Ethernet Card) on kernel 2.2.x by Thomas Pasch, 2000, Jan 19
4. None Compex/ReadyLINK 10Mbps Ethernet card: kernel `Oops' on insert by David, 1999, Nov 08
1. None Re: Compex/ReadyLINK 10Mbps Ethernet card: kernel `Oops' on insert by David Hinds, 1999, Nov 08
5. Sad upgrading PCMCIA 3.1.1 to 3.1.2 or 3.1.3 breaks certain network adapters by Patrick Hildenbrand, 1999, Nov 10
1. Ok Fixed by Patrick Hildenbrand, 1999, Dec 06
6. Question Keep receiving "register_netdev( ) failed: try again by Al Charpentier, 1999, Nov 13
1. Question Nobody has any input? by Al Charpentier, 1999, Nov 20
... 1 Message(s)
2. Note This is an unusual message by David Hinds, 1999, Nov 23
... 1 Message(s)
7. Question D-Link DFE-660 Problems by mike@enoch.org, 1999, Nov 15
1. None Re: Question: D-Link DFE-660 Problems by David Hinds, 1999, Nov 15
... 3 Message(s)
8. Question Destination Host Unreachable by David Walden, 1999, Nov 15
1. None Network unreachable == routing problem by David Hinds, 1999, Nov 15
... 2 Message(s)
9. Question Intel EtherExpress PRO/100 Cardbus 32 by Mike Rudgyard, 1999, Nov 17
1. None The EEPROM isn't the problem by David Hinds, 1999, Nov 17
2. Question More info... by Mike Rudgyard, 1999, Nov 18
... 3 Message(s)
3. Sad Same thing happens with Intel PRO/100 LAN+Modem56 CardBus II card by Wayne Scott, 1999, Dec 07
... 1 Message(s)
10. Question eth0 won't initialise on bootup. by James Bramich, 1999, Nov 18
1. None need more information by Nathan Hartwell, 1999, Nov 21
2. None Check the HOWTO... by David Hinds, 1999, Nov 22
11. Question Kingmax 10/100 Mbps cardbus ethernet card, help? by Michael Kroes, 1999, Nov 26
12. Question dynalink lc10 network can't initialise by digit@dds.nl, 1999, Nov 29
1. None The actual messages would help by David Hinds, 1999, Nov 29
... 3 Message(s)
13. Question DFE-650 only 10 Mbit? by tma@ppmedia.at, 1999, Nov 29
1. None I don't really know by David Hinds, 1999, Nov 30
... 2 Message(s)
14. Question LinkSys 10baseT "Network Everywhere" NP10T? by John Tunison, 1999, Dec 01
1. Feedback More info... by John Tunison, 1999, Dec 06
... 2 Message(s)
15. Question RH6.1 505TR hangs returning from hibernate by Henry Hollenberg, 1999, Dec 03
1. None This driver can't handle suspend/resume events by David Hinds, 1999, Dec 30
16. Question Support for Intel PRO/100 CardbusII (MBLA3400) by Edwin van Ouwerkerk Moria, 1999, Dec 03
1. None Not yet by David Hinds, 1999, Dec 03
17. Question DHCP with PCMCIA by Christopher Keller, 1999, Dec 06
1. None Not sure if this is Caldera specific by David Hinds, 1999, Dec 06
... 3 Message(s)
18. Question Possible erroneous manfid in config file? by Brian Mays, 1999, Dec 13
1. None Well, one of them is wrong... by David Hinds, 2000, Jan 14
19. None Problems with 3c575 and CEM33 on an NEC Versa LX by Brian Mays, 1999, Dec 13
1. None A favorable resolution on both counts by David Hinds, 1999, Dec 17
20. Warning genius MF3000 different versions? by J. Schmid, 1999, Dec 29
1. More kludge for partial functionality of genius MF3000 by J. Schmid, 2000, Jan 02
21. Question NetGear FA510 ethernet card not recognized by Michael Bletzinger, 2000, Jan 05
1. None The usual response: check your system log by David Hinds, 2000, Jan 06
... 2 Message(s)
22. Question O2Micro(OZ6836/6860)+EtherFast=very slow network... by Max Gotlib, 2000, Jan 07
1. Note Ugly workaround:-) by Dag Kröper, 2000, Jul 10
23. Question Problems with Accton EN2220 by Volker Wendt, 2000, Jan 09
1. None Need more messages by David Hinds, 2000, Jan 09
2. None The usual mantra: more system log messages, please by David Hinds, 2000, Jan 10
3. None might be tulip problem? by J. Schmid, 2000, Jan 11
24. Ok New hw_info line for PCMCIA Technology OEM NE2000 Compatible by sampo@netc.pt, 2000, Jan 10
25. Question Schemes problem by Ralf Eichmann, 2000, Jan 10
26. Idea Problem and Workaround with dhcpcd by uffti, 2000, Jan 12
1. None Odd changes by David Hinds, 2000, Jan 12
... 1 Message(s)
27. Sad Vaio 505V + OvisLink LFS PCM32 doesn't work by Klaus Kudielka, 2000, Jan 18
1. None Maybe try the latest beta? by David Hinds, 2000, Jan 21
... 2 Message(s)
28. Question Problems with Kingmax KEN0100-DF Ethernet card by Albio, 2000, Jan 20
1. None Again... system log messages?? by David Hinds, 2000, Jan 20
... 6 Message(s)
29. Question Socket EA System Hang by Robert Sanderson, 2000, Jan 21
1. None Resource conflict? by David Hinds, 2000, Jan 21
... 2 Message(s)
30. Question Problems starting dhclient by Stefan Hahne, 1999, Dec 05
1. None Check your system log, etc by David Hinds, 2000, Jan 05
...
31. Question Trust Netlink Combi don't respond to ping by A. Bosio, 2000, Jan 06
1. None The usual: system log messages?? by David Hinds, 2000, Jan 06
...
32. Question Trouble with Linksys Ethernet Card by Mike, 2000, Jan 26
1. None More system log messages? by David Hinds, 2000, Jan 27
...
33. Question Dual PCMCIA NIC system (Linksys plus NDC ) time outs and lost interrupts by Dale moberg, 2000, Jan 29
1. None Sounds like a classic interrupt conflict by David Hinds, 2000, Jan 30
...
34. Question Cardbus Tulip card works unreliably (system crash) by rolf.fiedler@ferrari.de, 2000, Feb 03
1. None System log messages? by David Hinds, 2000, Feb 03
... 1 Message(s)
2. More detailed bug report by rolf.fiedler@ferrari.de, 2000, Feb 07
3. Warning Problem resolved by rolf.fiedler@ferrari.de, 2000, Feb 08
35. Feedback Problems compiling w/ kernels 2.3.43 and up by Mark Rasmussen, 2000, Feb 14
36. Note Supported? by Alex Pearsall, 2000, Feb 15
37. Question Argosy 10/100 EN-235 by Robert Rossmann, 2000, Feb 17
1. More Argosy 10/100 more info by Robert Rossmann, 2000, Feb 17
... 4 Message(s)
38. Question I get "Network Unreachable" trying to ping others... by Captain Panic, 2000, Feb 17
39. Question card works fine, but 'tcpdump' cant see any of the traffic by Ron Flory, 2000, Feb 17
1. More Untitled by Ron Flory, 2000, Feb 17
40. Note Problem with ADDTRON Fast Ethernet card by Andreas-Johann Ulvestad, 2000, Feb 17
1. None It isn't an Intel network device by David Hinds, 2000, Feb 17
... 6 Message(s)
41. Question Beffalo LPC3-TX 10/100 NIC by Ian Bone, 2000, Feb 18
1. None Bad kernel choice by David Hinds, 2000, Feb 18
42. Sad ND5120-E Card seems to be alive, but cannot ping. by Martin Andrews, 2000, Feb 22
43. Question Dynalink L100C32 not recognized by Jasper Spit, 2000, Feb 22
1. None Wrong ID numbers by David Hinds, 2000, Feb 22
... 1 Message(s)
44. Question route add unnecessary for dhclient? by Adam Goode, 2000, Feb 24
1. None I'm not sure by David Hinds, 2000, Feb 24
... 4 Message(s)
45. Question Wisecom PC-400 10/100 - Doesn`t work by Francesc Bassas, 2000, Feb 24
1. None The wrong driver is being loaded by David Hinds, 2000, Feb 24
... 2 Message(s)
46. News NetGear FA410TXC Setup by Jochen Friedrich, 2000, Feb 24
47. Question DFE-650 not always Linux-compatible? by Anthony Jameson, 2000, Feb 25
1. Idea Try This by Jochen Friedrich, 2000, Feb 25
... 15 Message(s)
2. Agree NetGear FA410TXC Tool works for D-Link DE-650 by Ingo Ciechowski, 2000, Feb 26
... 2 Message(s)
48. Question D-Link DE-650 PCMCIA ethernet card by Phil Brooke, 2000, Feb 25
1. None Maybe a bad card?? by David Hinds, 2000, Feb 25
... 2 Message(s)
2. Idea can you try it under Windows? by Ingo Ciechowski, 2000, Feb 27
49. Idea Nit in 3.0.14 pcmcia/network script by Glen Ditchfield, 2000, Feb 26
1. None You're right by David Hinds, 2000, Feb 28
50. Sad eth0: Tx hung, 11 vs. 0. error with Abocom FE2000 and similar with D-Link DFE-650 cards by Ingo Ciechowski, 2000, Feb 26
1. News D-Link DFE-650 problem solved - FE2000 still not working by Ingo Ciechowski, 2000, Feb 26
52. Idea Fiberline FL-4680 working! by CW Zuckschwerdt, 2000, Feb 28
53. Question No success with either 10/100 Etherjet nor 3Com cards on Thinkpad by lyle borg-graham, 2000, Mar 01
1. More Addendum by lyle borg-graham, 2000, Mar 01
2. None This is a configuration error by David Hinds, 2000, Mar 01
... 1 Message(s)
54. Question CardBus and Product Info by Sergio Talens-Oliag, 2000, Mar 01
1. None Re: Question: CardBus and Product Info by David Hinds, 2000, Mar 06
... 1 Message(s)
55. Question Best PC Card Ethernet Interface for 10/100, DHCP under RH6.1 by Dave Aiello, 2000, Mar 07
56. Question Thinkpad 600E and IBM etherjet 100/10 by Andrew Fong, 2000, Mar 11
1. More I dont get lights by Andrew Fong, 2000, Mar 11
2. None More information? by David Hinds, 2000, Mar 13
57. Question Argosy EN-235 continued. by Robert Rossmann, 2000, Mar 15
1. None That doesn't look so good to me by David Hinds, 2000, Mar 15
... 2 Message(s)
58. Question Unsupported Tulip card only works with DHCP by Mike McDonald, 2000, Mar 18
1. None I know it isn't a real solution... by David Hinds, 2000, Apr 28
59. Question trouble with netgear FA410TXC by Matthew Austin, 2000, Mar 23
1. Feedback Hardware Version by Jochen Friedrich, 2000, Mar 25
... 5 Message(s)
2. Question 410TXC and OpenBSD by Morgan Neubauer, 2000, Mar 26
60. Question Using regular kernel tulip driver with pcmcia-cs by RichardA, 2000, Mar 31
1. None Configuration on 2.3.* by David Hinds, 2000, Mar 31
61. Question KingMax 10/100 Ethernet by Ryan Marquis, 2000, Apr 04
1. None Not in the immediate future by David Hinds, 2000, Apr 04
62. Question Possible need for a FORWARDING="y/n" setting by Dagmar d'Surreal, 2000, Apr 05
1. None Another way to do it: use start_fn() by David Hinds, 2000, Apr 05
... 1 Message(s)
63. Question IBM ethernet card don't work by borg1, 2000, Apr 07
1. None Maybe a resource conflict by David Hinds, 2000, Apr 07
64. Question SMC EZ CardBus 10/100 PC Card by Andreas-Johann Ulvestad, 2000, Apr 09
1. None Wrong driver; also, don't list PCMCIA drivers in conf.modules by David Hinds, 2000, Apr 10
... 2 Message(s)
65. Angry Intel EtherExpress PRO/100 Mobile, model MBLA3200 by Jim Perry, 2000, Apr 09
1. Ok EtherExpress fixed! by Jim Perry, 2000, Apr 15
... 1 Message(s)
66. Question DHCP and manually set MAC address by Andreas Hotz, 2000, Apr 12
1. None There has got to be another way by David Hinds, 2000, Apr 12
... 2 Message(s)
2. Ok It works! by Andreas Hotz, 2000, Apr 17
67. Sad Toshiba+TDK Ethernet+SuSe -> SIOCSIFADRR unknown device by Alexei Gorbatov, 2000, Apr 12
1. None System log messages, please? by David Hinds, 2000, Apr 12
... 1 Message(s)
2. None Unsupported card by David Hinds, 2000, Apr 13
... 1 Message(s)
68. Question kernel: eth0: transmit timed out, tx_status 00 status e000. by Bernard BARBIER, 2000, Apr 11
69. Sad eth0:interrupt(s) dropped! by Ray, 2000, Mar 31
1. None So give us a hint: what brand and model of card is this? by David Hinds, 2000, Mar 31
...
70. Question Problem with IBM 10/100 Etherjet Cardbus Adapter by Torsten Tittmann, 2000, Apr 18
71. Question Problem with IBM token ring driver and 3c389 by Rogan Dawes, 2000, Apr 18
1. None See /etc/pcmcia/config.opts by David Hinds, 2000, Apr 18
72. None Problem with Fiberline PCM-FE1500 Fast Ethernet card by thimo.e@digithi.han.de, 2000, Apr 22
1. None No error messages? Then I'm not sure. by David Hinds, 2000, Apr 24
... 1 Message(s)
73. Question Anyone getting the Intel PRO/100 LAN+Modem56 Cardbus II to work? by John Kilpatrick, 2000, Apr 22
74. Sad Bizarre Linksys NP100 problem by Larry Carter, 2000, Apr 23
1. Idea Look at #46 and #47 by Jochen Friedrich, 2000, Apr 23
... 3 Message(s)
2. Angry Bad card!!! by Larry Carter, 2000, Apr 24
75. None Slow connections with Genius MF3000 ? by Thomas Moestl, 2000, Apr 27
1. None I don't know if this is unusual by David Hinds, 2000, Jun 03
... 1 Message(s)
76. Question Multicast and promisc issues by David Shaw, 2000, Apr 27
1. None I'm afraid it probably isn't tested much by David Hinds, 2000, Apr 27
... 2 Message(s)
77. Question DFE660tx-problems with non-auto-negotiation by Christian Froemmel, 2000, Apr 28
1. None It isn't clear to me if you have a problem by David Hinds, 2000, Apr 28
78. Ok Success with NetGear FA510C by Chris Love, 2000, Apr 30
79. Question 2 PCMCIA cards in one laptop. Help please... by J Toy, 2000, Apr 30
1. None Sounds like a fishy test procedure by David Hinds, 2000, May 01
...
2. Feedback Setting another MAC address is no problem by Andreas Hotz, 2000, May 05
80. Question setting ethernet PCMCIA address by J Toy, 2000, May 01
1. None Don't know why you need it, but here it is by David Hinds, 2000, May 01
...
2. Feedback Setting the hardware address from network.opts by Andreas Hotz, 2000, May 05
81. Question LANPRO Realtek 8139 B/C supported? by Gabriele Paciucci, 2000, May 03
1. None Not currently supported by David Hinds, 2000, May 03
... 1 Message(s)
2. Question Unidentified PCMCIA Card (mayby Realtek) by Gregor Suhr, 2000, Jun 28
... 1 Message(s)
82. Question Hw. address read/write mishap 2 with i1500 and IBM Ethernet II by Tim Gerla, 2000, May 09
1. None Need to narrow down where the problem appears by David Hinds, 2000, May 09
83. Question OZ6832: "eth0: interrupt(s) dropped!" by Axel Thimm, 2000, May 09
1. None Re: Question: OZ6832: "eth0: interrupt(s) dropped!" by David Hinds, 2000, May 11
84. Question Has anyone successfully compiled Kingmax-10/100 modified sources under 2.2.x? by Carlos Betancourt, 2000, May 10
1. Sad Untitled by Chris Lo, 2000, Jun 09
... 1 Message(s)
85. Question Genius MF3000 stalls 3.1.14 by Philip Martin, 2000, May 16
1. None I think I need a bit more information by David Hinds, 2000, Jun 06
... 1 Message(s)
86. Sad When will pcnet_cs work with Asix AX88190 Chipset? by Ray, 2000, May 24
1. None We're working on it by David Hinds, 2000, May 25
... 1 Message(s)
2. Note It works with 3.1.15 by Carlos Betancourt, 2000, Jun 09
87. Question O2Micro OZ6836: Extremly slow Ethernet-Card by Dag Kröper, 2000, May 31
1. None The messages look good by David Hinds, 2000, May 31
... 2 Message(s)
88. Question Question about epic_cb driver by Brian Mays, 2000, Jun 02
1. None The epic_cb driver got broken in 2.2.15 by David Hinds, 2000, Jun 02
... 1 Message(s)
89. Feedback Corega 10M EtherII PCC-T failed detection by Michael Fitzpatrick, 2000, Jun 03
1. None Apologies by Michael Fitzpatrick, 2000, Jun 03
90. Question Abocom FE1500 supported ??? by Julien, 2000, Jun 06
1. None Probably the wrong place to ask by David Hinds, 2000, Jun 06
... 1 Message(s)
91. Question OvisLink LFS-PCM-32 not working unless in promiscous mode by Miguel, 2000, Jun 13
1. None You may have to live with that for now by David Hinds, 2000, Jun 14
92. None Minor mistake in /etc/pcmcia/network script by Brian Mays, 2000, Jun 15
1. None Hmmm... by David Hinds, 2000, Jun 15
93. Sad invalid operand: 0000 by Nuitari, 2000, Jun 24
94. Sad Again: eth0: interrupt(s) dropped! by Michael Brandt, 2000, Jun 26
1. None This network chipset isn't supported for the moment by David Hinds, 2000, Jul 05
95. Question No such file or directory? by John Cusick, 2000, Jun 28
1. None Update the PCMCIA init script... by David Hinds, 2000, Jul 05
... 4 Message(s)
96. Note Addition to config file for IBM EtherJet/Modem combo by Peter A. Friend, 2000, Jul 03
97. Question Question about Compex Linkport card. by Alexandr Berezniatsky, 2000, Jul 06
1. None You can check for yourself by David Hinds, 2000, Jul 06
98. Sad Problems with Compex Linkport by Alexandr Berezniatsky, 2000, Jul 09
1. None Need more info by David Hinds, 2000, Jul 10
... 3 Message(s)
99. Question Psion Gold Card 10-100Mb onto Toshiba(!) 310CDS with Redhad 6.1 by Mike Jones, 2000, Jul 14
1. None Your card is not the same by David Hinds, 2000, Jul 14
... 8 Message(s)
100. Question Failure to recognise D-Link DE650 by Mike Dwerryhouse, 2000, Jul 17
101. Question Hamlet FE1500 poor performance problem. by Alessandro De Salvo, 2000, Jul 18
1. None Need more detailed information by David Hinds, 2000, Jul 18
... 7 Message(s)
102. Sad Strange 10/100 card Allied Telesyn 2800TX by Mircea Ciocan, 2000, Jul 21
1. None Just edit /etc/pcmcia/config by David Hinds, 2000, Jul 21
103. Sad MELCO LPC3-TX "eth0: interrupt(s) dropped!" by Gary Chan, 2000, Jul 23
1. None It is more than an interrupt issue by David Hinds, 2000, Jul 24
... 2 Message(s)
104. Sad Network card doesn't work after warm boot Win98->Linux by Bernd Eggink, 2000, Jul 24
1. None I think this is fixed in the 3.1.19 drivers by David Hinds, 2000, Jul 24
105. Question NE2000 Compatible Fast Ethernet says: get dev info on socket 1 failed: No such device by Baltasar Parreira, 2000, Jul 30
106. None "eth0: Tx hung, 9 vs 0." from NETGEAR FA510c by David Brooks, 2000, Aug 02
1. None Interrupt setup problem by David Hinds, 2000, Aug 02
... 2 Message(s)
107. Question DLink DFE 660 - Bad performance by hvx@cryptnet.de, 2000, Aug 02
1. None First guess: problem negotiating correct media type by David Hinds, 2000, Aug 02
... 3 Message(s)
108. Angry pcnet_cs, card works. SLOW! by jguerin@home.com, 2000, Aug 04
109. Ok Toshiba Satellite Pro 4200 series, Micronet SP162A ethernet card, Redhat 6.2 - Some thoughts by David Martin, 2000, Aug 04
110. Warning FYI Linksys PCMPC200 V2 card; different from older versions by Nik Conwell, 2000, Aug 06
111. None 3COM 3CXFE575BT sending with no flow control? by Roberto Jung Drebes, 2000, Aug 07
1. None It is not a flow control issue by David Hinds, 2000, Aug 08
... 1 Message(s)
112. Question 3c574 prob, no h/w address by Joerg Schmitz-Linneweber, 2000, Aug 08
1. None This is the wrong driver by David Hinds, 2000, Aug 08
113. Question Psion GoldCard Cardbus Network adapter problem with Mandrake 7.1 by Jan Calmered, 2000, Aug 10
1. None IO port allocation problem by David Hinds, 2000, Aug 10
... 6 Message(s)
114. Question Can use card only once by Maik Hassel, 2000, Aug 13
1. None Not enough information to tell anything by David Hinds, 2000, Aug 16
... 4 Message(s)
2. None Done - no difference by Maik Hassel, 2000, Sep 05
115. Question IBM EtherJet combo only works after bouncing eth0 by Peter A. Friend, 2000, Aug 16
116. Question DFE-650 Cannot read hardware net address by Ben Marsh, 2000, Aug 22
1. None Your workaround didn't work by David Hinds, 2000, Aug 22
117. Question intel pro 10/100/56k combo card by Tim Newsham, 2000, Aug 22
1. None You can't fix this by editing the config file by David Hinds, 2000, Aug 22
... 1 Message(s)
118. Question Misidentifying 'D-Link DFE-650' as 'KTI Ether-C16' by William Crandall, 2000, Aug 22
1. None The correct driver *is* loaded by David Hinds, 2000, Aug 22
...
119. Question Compex Linkport/TX32 and EEPROM by Marco Dubbeld, 2000, Aug 26
1. None "Tx Hung" often means an interrupt delivery problem by David Hinds, 2000, Aug 28
... 2 Message(s)
120. Feedback Addition to pcmcia/config file required. by Rudi Heitbaum, 2000, Aug 27
121. Sad 2.4.0 test 7 broke pcnet_cs by Heather Stern, 2000, Aug 28
1. None Makefile bug by David Hinds, 2000, Sep 01
122. Question Dynalink LC100-32-2 by Mitsuo, 2000, Aug 30
123. Question Silicom pcmcia drivers: make error ? by Graham FennerBarbour, 2000, Nov 24

Add Message to: "PCMCIA Network Adapter Issues"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10