Next-in-Thread Next Message

None IO port allocation problem 

Forum: PCMCIA Network Adapter Issues
Re: Question Psion GoldCard Cardbus Network adapter problem with Mandrake 7.1 (Jan Calmered)
Date: 2000, Aug 10
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

> 
> 2. But still no driver loaded as fas as I can see

Are you sure?  It looks to me like epic_cb and serial_cb were loaded.

> I have added the card as a "10-100Mb MF Cardbus" in the
> config file to bind it to pcnet_cs but no change

That would be wrong; pcnet_cs is a 16-bit driver and won't work with a
CardBus card.  But I think your addition was ignored.

> cs: could not allocate 512 IO ports for CardBus socket 0
> epic_cb: RequestIO: Out of resource

This is your problem.  This card requires a big block of IO ports.
The error message is described in the PCMCIA-HOWTO; the solution is to
add a bigger IO port window to /etc/pcmcia/config.opts, such as:

  include port 0x1000-0x17ff

See if that helps.

-- Dave

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 1

Feedback Thanks, allocating more IO helped

Re: None IO port allocation problem (David Hinds)
Date: 2000, Aug 14
From: Jan Calmered <jan.calmered@sbs.siemens.se>

Thank you for your prompt response, like you said allocating a large IO port window helped.

The card seems to be OK now, no errors in logs. I still have problems after cold boot, the card hangs with "busy" from cardctl status, but ejecting/inserting and stop/start pcmcia helps.

Any clue on this?

I have another problem regarding DHCP client, I can't get that to work but will try some documentation on that first

Regards

Jan

Question To quick to be happy, seems to have some IRQ problem still

Re: Feedback Thanks, allocating more IO helped (Jan Calmered)
Date: 2000, Aug 14
From: Jan Calmered <jan.calmered@sbs.siemens.se>

I still seem to have some IRQ problem. I understand that it might be an issue of the CardBus bridge of PCI and ISA.

The driver loads OK, everything seem fine except that I get a timeout trying to use the network, complaints about irq 9 failing. I have tried to set the PCIC_OPTS to irq_mode=0, and to set irq_list to different settings without luck

Below the log and the dump_pirq

Any ideas

Jan

Interrupt routing table found at address 0xf57d0:
  Version 1.0, size 0x00d0
  Interrupt router is device 00:07.0
  PCI exclusive interrupt mask: 0x0000

Device 00:01.0 (slot 0):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8
  INTC: link 0x62, irq mask 0xdef8
  INTD: link 0x63, irq mask 0xdef8

Device 00:07.0 (slot 0):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8
  INTC: link 0x62, irq mask 0xdef8
  INTD: link 0x63, irq mask 0xdef8

Device 00:06.0 (slot 0):

Device 00:0a.0 (slot 0):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8

Device 00:13.0 (slot 0):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8

Device 00:11.0 (slot 0):

Device ff:04.0 (slot 0):

Device ff:06.0 (slot 0):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8

Device ff:05.0 (slot 0):

Device ff:0e.0 (slot 2):
  INTA: link 0x61, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x60, irq mask 0xdef8

Device ff:0f.0 (slot 3):
  INTA: link 0x60, irq mask 0xdef8
  INTB: link 0x61, irq mask 0xdef8

Interrupt router at 00:07.0: Intel 82371AB PIIX4/PIIX4E PCI-to-ISA bridge
  PIRQ1 (link 0x60): irq 9
  PIRQ2 (link 0x61): irq 9
  PIRQ3 (link 0x62): unrouted
  PIRQ4 (link 0x63): irq 10
  Serial IRQ: [disabled] [quiet] [frame=21] [pulse=4]

dmesg

nobi.mandrakesoft.com) (gcc version 2.95.3 19991030 (prerelease)) #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
Detected 267277858 Hz processor.
Console: colour VGA+ 80x25
Calibrating delay loop... 532.48 BogoMIPS
Memory: 192660k/196608k available (1208k kernel code, 416k reserved, 2252k data, 72k init, 0k bigmem)
Dentry hash table entries: 32768 (order 6, 256k)
Buffer cache hash table entries: 262144 (order 8, 1024k)
Page cache hash table entries: 65536 (order 6, 256k)
VFS: Diskquotas version dquot_6.4.0 initialized
CPU: Intel Pentium II (Deschutes) stepping 02
Checking 386/387 coupling... OK, FPU using exception 16 error reporting.
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.35a (19990819) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf5200
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Enabling I/O for device 00:3a
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Unix domain sockets 1.0 for Linux NET4.0.
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
TCP: Hash tables configured (ehash 262144 bhash 65536)
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd v 1.5 
Detected PS/2 Mouse Port.
Serial driver version 4.27 with MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
pty: 256 Unix98 ptys configured
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.12)
Real Time Clock Driver v1.09
RAM disk driver initialized:  16 RAM disks of 4096K size
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.30
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
PIIX4: IDE controller on PCI bus 00 dev 39
PIIX4: not 100% native mode: will probe irqs later
    ide0: BM-DMA at 0xfcd0-0xfcd7, BIOS settings: hda:pio, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xfcd8-0xfcdf, BIOS settings: hdc:pio, hdd:pio
hda: TOSHIBA MK1214GAP, ATA DISK drive
hdc: TOSHIBA CD-ROM XM-1602B, ATAPI CDROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: TOSHIBA MK1214GAP, 11513MB w/0kB Cache, CHS=1467/255/63
hdc: ATAPI 20X CD-ROM drive, 128kB Cache
Uniform CDROM driver Revision: 2.56
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a National Semiconductor PC87306
md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MAX_REAL=12
raid5: measuring checksumming speed
raid5: MMX detected, trying high-speed MMX checksum routines
   pII_mmx   :   589.407 MB/sec
   p5_mmx    :   615.696 MB/sec
   8regs     :   477.774 MB/sec
   32regs    :   251.841 MB/sec
using fastest function: p5_mmx (615.696 MB/sec)
scsi : 0 hosts.
scsi : detected total.
md.c: sizeof(mdp_super_t) = 4096
Partition check:
 hda: hda1 hda2 < hda5 hda6 hda7 hda8 hda9 hda10 >
autodetecting RAID arrays
autorun ...
... autorun DONE.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 72k freed
Adding Swap: 136512k swap-space (priority -1)
usb.c: registered new driver hub
usb.c: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usb.c: registered new driver keyboard
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
  kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
  00:0a.0 -> irq 9
  00:0a.1 -> irq 9
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0x68000000
    host opts [0]: [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 35/37]
    PCI irq 9 test failed
    ISA irqs (default) = 3,4,5,7,11,12 polling interval = 1000 ms
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
hdc: packet command error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hdc: packet command error: error=0x50
ATAPI device hdc:
  Error: Illegal request -- (Sense key=0x05)
  Invalid field in command packet -- (asc=0x24, ascq=0x00)
  The failed "Start Stop Unit" packet command was: 
  "1b 00 00 00 03 00 00 00 00 00 00 00 "
  Error in command packet byte 50047 bit 0
cdrom: open failed.
cs: socket 0 timed out during reset
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
FAT bread failed
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0xcff
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0x807
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x200-0x207 0x220-0x22f 0x330-0x337 0x378-0x37f 0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
usb-uhci.c: $Revision: 1.228 $ time 15:46:55 May 10 2000
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: Intel USB controller: setting latency timer to 0
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xfce0, IRQ 10
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
usb.c: USB new device connect, assigned device number 1
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
unloading PCMCIA Card Services
Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
  kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0x68000000
    host opts [0]: [pc/pci] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pc/pci] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 35/37]
    PCI irq 9 test failed
    ISA irqs (default) = 3,4,5,7,11 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0xcff
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0x807
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x200-0x207 0x220-0x22f 0x330-0x337 0x378-0x37f 0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: socket 0 timed out during reset
unloading PCMCIA Card Services
Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
  kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0x68000000
    host opts [0]: [pc/pci] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pc/pci] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 35/37]
    PCI irq 9 test failed
    ISA irqs (default) = 3,4,5,7,11 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0xcff
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0x807
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x200-0x207 0x220-0x22f 0x330-0x337 0x378-0x37f 0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: cb_alloc(bus 32): vendor 0x10b8, device 0x0006
ROM image dump:
  image 0: 0x000000-0x000bff, signature PCIR
epic100.c:v1.07h 8/18/99 Donald Becker http://cesdis.gsfc.nasa.gov/linux/drivers/epic100.html
cs: cb_config(bus 32)
  fn 0 bar 1: io 0x1100-0x11ff
  fn 0 bar 2: mem 0x60041000-0x60041fff
  fn 1 bar 1: io 0x1000-0x10ff
  fn 1 bar 2: mem 0x60040000-0x60040fff
  fn 0 rom: mem 0x60030000-0x6003ffff
  fn 1 rom: mem 0x60020000-0x6002ffff
  irq 3
cs: cb_enable(bus 32)
  bridge io map 0 (flags 0x21): 0x1000-0x11ff
  bridge mem map 0 (flags 0x1): 0x60020000-0x60041fff
epic_attach(bus 32, function 0)
eth0: <NULL> at 0x1100, IRQ 3, 00:60:63:06:40:72.
eth0: MII transceiver #1 control 3100 status 7809.
eth0:  Autonegotiation advertising 01e1 link partner 0000.
serial_attach(device 20:00.1)
tty01 at 0x1000 (irq = 3) is a 16550A

None Try some other irq_mode values

Re: Question To quick to be happy, seems to have some IRQ problem still (Jan Calmered)
Date: 2000, Aug 14
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

For the O2Micro bridges, valid values for irq_mode (not documented
yet, unfortunately) are 0, 1, 2, 3, 0x80, 0x81, 0x82, and 0x83.  Try
these, and see if you can get it to stop reporting that the PCI irq
test failed.

-- Dave

None Tried irq_mode=3 and got it to stop complaining about IRQ9 but still not OK

Re: None Try some other irq_mode values (David Hinds)
Date: 2000, Aug 16
From: Jan Calmered <jan.calmered@sbs.siemens.se>

Used irg_mode=3 (for the O2 Micro) now it does not complain about IRQ 9

It still get the card to be busy after reboot, ejecting/inserting a couple of times get it to work OK

But I get cs: socket time out which I think is form the Card ifconfig show it configured OK ( I have tried both fixed and using the dhcpcd)

Am I now on a network config problem? I am using the laptop on the same network with windows and the Psion GoldCard successfully.

If I try to restart the network I get time-out from the dhcpcd if used, otherwise timeout later from a ping I have tested a friends laptop which has a Texas Instrument PCMCIA controller and a 16 bit Xircom on the same network which works fine with the same kernel. He was not too happy to let me install the Psion in his system but maybe I will try that later. I borrowed his Xircom Ethernet 10/100 + Modem 56 and installed in my laptop and I get the same type of time-out. This is not what I want to run but to me it looks like I still have problems with the O2 Micro?

Regards 
Jan
Enclose the dmesg
Linux version 2.2.15-4mdk (chmou@kenobi.mandrakesoft.com) (gcc version 2.95.3 19991030 (prerelease)) #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
Detected 267280503 Hz processor.
Console: colour VGA+ 80x25
Calibrating delay loop... 532.48 BogoMIPS
Memory: 192660k/196608k available (1208k kernel code, 416k reserved, 2252k data, 72k init, 0k bigmem)
Dentry hash table entries: 32768 (order 6, 256k)
Buffer cache hash table entries: 262144 (order 8, 1024k)
Page cache hash table entries: 65536 (order 6, 256k)
VFS: Diskquotas version dquot_6.4.0 initialized
CPU: Intel Pentium II (Deschutes) stepping 02
Checking 386/387 coupling... OK, FPU using exception 16 error reporting.
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.35a (19990819) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf5200
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Enabling I/O for device 00:3a
PCI: Enabling memory for device 00:50
PCI: Enabling memory for device 00:51
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Unix domain sockets 1.0 for Linux NET4.0.
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
TCP: Hash tables configured (ehash 262144 bhash 65536)
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd v 1.5 
Detected PS/2 Mouse Port.
Serial driver version 4.27 with MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS01 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A
pty: 256 Unix98 ptys configured
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.12)
Real Time Clock Driver v1.09
RAM disk driver initialized:  16 RAM disks of 4096K size
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.30
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
PIIX4: IDE controller on PCI bus 00 dev 39
PIIX4: not 100% native mode: will probe irqs later
    ide0: BM-DMA at 0xfcd0-0xfcd7, BIOS settings: hda:pio, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xfcd8-0xfcdf, BIOS settings: hdc:pio, hdd:pio
hda: TOSHIBA MK1214GAP, ATA DISK drive
hdc: TOSHIBA CD-ROM XM-1602B, ATAPI CDROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: TOSHIBA MK1214GAP, 11513MB w/0kB Cache, CHS=1467/255/63
hdc: ATAPI 20X CD-ROM drive, 128kB Cache
Uniform CDROM driver Revision: 2.56
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a National Semiconductor PC87306
md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MAX_REAL=12
raid5: measuring checksumming speed
raid5: MMX detected, trying high-speed MMX checksum routines
   pII_mmx   :   588.645 MB/sec
   p5_mmx    :   616.077 MB/sec
   8regs     :   477.774 MB/sec
   32regs    :   251.841 MB/sec
using fastest function: p5_mmx (616.077 MB/sec)
scsi : 0 hosts.
scsi : detected total.
md.c: sizeof(mdp_super_t) = 4096
Partition check:
 hda: hda1 hda2 < hda5 hda6 hda7 hda8 hda9 hda10 >
autodetecting RAID arrays
autorun ...
... autorun DONE.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 72k freed
Adding Swap: 136512k swap-space (priority -1)
usb.c: registered new driver hub
usb.c: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usb.c: registered new driver keyboard
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
  kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
  00:0a.0 -> irq 9
  00:0a.1 -> irq 9
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0xfecff000
    host opts [0]: [pci only] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pci only] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 35/37]
    ISA irqs (default) = 3,4,5,7,11,12 PCI status changes
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
hdc: packet command error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hdc: packet command error: error=0x50
ATAPI device hdc:
  Error: Illegal request -- (Sense key=0x05)
  Invalid field in command packet -- (asc=0x24, ascq=0x00)
  The failed "Start Stop Unit" packet command was: 
  "1b 00 00 00 03 00 00 00 00 00 00 00 "
  Error in command packet byte 50047 bit 0
cdrom: open failed.
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0xcff
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0x807
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x200-0x207 0x220-0x22f 0x330-0x337 0x378-0x37f 0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
usb-uhci.c: $Revision: 1.228 $ time 15:46:55 May 10 2000
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: Intel USB controller: setting latency timer to 0
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xfce0, IRQ 10
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
usb.c: USB new device connect, assigned device number 1
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
cs: socket 0 timed out during reset
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
cs89x0.c: Append io=0xNNN
unloading PCMCIA Card Services
Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
  kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0xfecff000
    host opts [0]: [pci only] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pci only] [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 35/37]
    ISA irqs (default) = 3,4,5,7,11 PCI status changes
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0xcff
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0x807
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x200-0x207 0x220-0x22f 0x330-0x337 0x378-0x37f 0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: socket 0 timed out during reset
cs: cb_alloc(bus 32): vendor 0x10b8, device 0x0006
ROM image dump:
  image 0: 0x000000-0x000bff, signature PCIR
epic100.c:v1.07h 8/18/99 Donald Becker http://cesdis.gsfc.nasa.gov/linux/drivers/epic100.html
cs: cb_config(bus 32)
  fn 0 bar 1: io 0x1100-0x11ff
  fn 0 bar 2: mem 0x60041000-0x60041fff
  fn 1 bar 1: io 0x1000-0x10ff
  fn 1 bar 2: mem 0x60040000-0x60040fff
  fn 0 rom: mem 0x60030000-0x6003ffff
  fn 1 rom: mem 0x60020000-0x6002ffff
  irq 9
cs: cb_enable(bus 32)
  bridge io map 0 (flags 0x21): 0x1000-0x11ff
  bridge mem map 0 (flags 0x1): 0x60020000-0x60041fff
epic_attach(bus 32, function 0)
eth0: <NULL> at 0x1100, IRQ 9, 00:60:63:06:40:72.
eth0: MII transceiver #1 control 3100 status 7809.
eth0:  Autonegotiation advertising 01e1 link partner 0000.
serial_attach(device 20:00.1)
tty02 at 0x1000 (irq = 9) is a 16550A

None Several issues

Re: None Tried irq_mode=3 and got it to stop complaining about IRQ9 but still not OK (Jan Calmered)
Date: 2000, Aug 16
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

Ok, there are several problems here.  I didn't make the epic_cb
connection at first.  The epic_cb driver is broken in the 3.1.19
driver package; get the latest beta from projects.sourceforge.net in
/pub/pcmcia-cs/NEW and that should work better.

Was 0x03 the only irq_mode that did not give a failed PCI irq test?

> cs89x0.c: Module autoprobing not allowed.
> cs89x0.c: Append io=0xNNN

If you have a line in /etc/modules.conf that mentions this cs89x0
driver, remove it.

-- Dave

Ok Ethernet working using 3.1.20 release, still some minor problems

Re: None Several issues (David Hinds)
Date: 2000, Aug 17
From: Jan Calmered <jan.calmered@sbs.siemens.se>

Thanks for your help Yes, the irq_mode=3 was the only one working, tried all you suggested. Also removed the mention of cs89x0 in conf.modules, no complaints about autoprobing now

Downloaded the pcmcia release 3.1.20 from 11th of August and installed, got the ehternet to work OK, the problem remaining is that I still get the card to be busy after a reboot, removing the card, stopping pcmcia services, restarting pcmcia services, inserting card usually gets it to work OK but once the card is working I seem to have good performance and no other issues.

Regards Jan

IO port allocation problem


Add Message to: "IO port allocation problem"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10