Next-in-Thread Next Message

Question NetGear FA510 ethernet card not recognized 

Forum: PCMCIA Network Adapter Issues
Date: 2000, Jan 05
From: Michael Bletzinger mbletzin

A coworker and I have the same thinkpad 600E and netgear card. He is running 2.2.13 kernel and pcmcia distribution 3.1.0. I am running kernel 2.2.12 with pcmcia 3.1.8. His configuration works mine doesn't.

When he does a "cardctl ident" the following is listed:

  product info: "NETGEAR", "FA510", "Fast Ethernet CardBus Card", "1.00"
  manfid: 0x9513, 0x0081
  function: 6 (network)

On my conputer the command list "no product info found". The card was identified once while I was hot swapping cards.

        Thanks in advance
        Michael

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 1

None The usual response: check your system log

Re: Question NetGear FA510 ethernet card not recognized (Michael Bletzinger)
Date: 2000, Jan 06
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

System log messages might be useful.  A comparison of log messages
between the working and non-working systems would be even more useful.

Do you have other cards that do (or do not) work?

-- Dave

Feedback Here are the logs

Re: None The usual response: check your system log (David Hinds)
Date: 2000, Jan 06
From: Michael Bletzinger mbletzin

Thanks for the quick response David!

I was able to get the card recognized if I also had my lucent wavetek card inserted. As you can tell I still need to get linuxconf to work with two ethernet cards.

First the failure:
=================================
Jan 5 19:59:59 aidalap pcmcia: Starting PCMCIA services:
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.8
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: kernel build: 2.2.13 #1 Fri Dec 31 09:13:09 CST 1999
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: options: [pci] [cardbus] [apm] [pnp]
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: PnP: PNP BIOS installation structure at 0xc00fe700
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: PnP: PNP BIOS version 1.0, entry at f0000:e724, dseg at f0000
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xf9e40
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: 00:02.0 -> irq 11
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: 00:02.1 -> irq 11
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: Intel PCIC probe:
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: TI 1251A PCI-to-CardBus at bus 0 slot 2, mem 0x50102000, 2 sockets
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: host opts [0]: [ring] [pwr save] [isa irq] [pci irq 11] [lat 168/176] [bus 2/4]
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: host opts [1]: [ring] [pwr save] [isa irq] [pci irq 11] [lat 168/176] [bus 5/7]
Jan 5 19:59:59 aidalap pcmcia: modules
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: ISA irqs (scanned) = 4,9 polling interval = 1000 ms
Jan 5 20:00:00 aidalap pcmcia: cardmgr.
Jan 5 20:00:00 aidalap rc: Starting pcmcia succeeded
Jan 5 20:00:00 aidalap cardmgr[348]: starting, version is 3.1.8
Jan 5 20:00:00 aidalap cardmgr[348]: watching 2 sockets
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: clean.
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
Jan 5 20:00:00 aidalap kernel: cs: cb_alloc(bus 5): vendor 0x1011, device 0x0019
Jan 5 20:00:00 aidalap cardmgr[348]: initializing socket 1
Jan 5 20:00:00 aidalap cardmgr[348]: unsupported card in socket 1
Jan 5 20:00:00 aidalap inet: inetd startup succeeded
Jan 5 20:00:00 aidalap cardmgr[348]: no product info available
========================
Now the Success:

========================
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.8
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: kernel build: 2.2.13 #1 Fri Dec 31 09:13:09 CST 1999
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: options: [pci] [cardbus] [apm] [pnp]
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: PnP: PNP BIOS installation structure at 0xc00fe700
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: PnP: PNP BIOS version 1.0, entry at f0000:e724, dseg at f0000
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xf9e40
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: 00:02.0 -> irq 11
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: 00:02.1 -> irq 11
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: Intel PCIC probe:
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: TI 1251A PCI-to-CardBus at bus 0 slot 2, mem 0x50102000, 2 sockets
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: host opts [0]: [ring] [pwr save] [isa irq] [pci irq 11] [lat 168/176] [bus 2/4]
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: host opts [1]: [ring] [pwr save] [isa irq] [pci irq 11] [lat 168/176] [bus 5/7]
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:7
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:8
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:9
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:10
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:11
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:12
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:13
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:14
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:15
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:16
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:17
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:18
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:19
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:20
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:21
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:22
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:23
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:24
Jan 5 19:47:18 aidalap pcmcia: Starting PCMCIA services:
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: ISA irqs (scanned) = 4,9 polling interval = 1000 ms
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: cb_alloc(bus 5): vendor 0x1011, device 0x0019
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: clean.
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: excluding 0xa0000000-0xa0ffffff
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: warning: no high memory space available!
Jan 5 19:47:19 aidalap kernel: cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: clean.
Jan 5 19:47:19 aidalap pcmcia: modules
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:25
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:26
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:27
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:28
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:29
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:30
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:31
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:32
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:33
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:34
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:35
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:36
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:37
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:38
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:39
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:40
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:41
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:42
Jan 5 19:47:20 aidalap kernel: eth0: WaveLAN/IEEE, io_addr 0x400, irq 9, mac_address 00:60:1D:F0:6E:FB
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:43
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:44
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:45
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:46
Jan 5 19:47:15 aidalap modprobe: can't locate module lo:47
Jan 5 19:47:16 aidalap modprobe: can't locate module lo:48
Jan 5 19:47:16 aidalap modprobe: can't locate module lo:49
Jan 5 19:47:16 aidalap network: Bringing up interface lo succeeded
Jan 5 19:47:16 aidalap ifup: Delaying eth0 initialization.
Jan 5 19:47:16 aidalap network: Bringing up interface eth0 failed
Jan 5 19:47:16 aidalap portmap: portmap startup succeeded
Jan 5 19:47:16 aidalap random: Initializing random number generator succeeded
Jan 5 19:47:19 aidalap pcmcia: cardmgr.
Jan 5 19:47:19 aidalap cardmgr[346]: starting, version is 3.1.8
Jan 5 19:47:19 aidalap cardmgr[346]: watching 2 sockets
Jan 5 19:47:19 aidalap cardmgr[346]: initializing socket 0
Jan 5 19:47:19 aidalap cardmgr[346]: socket 0: Lucent Technologies WaveLAN/IEEEJan 5 19:47:20 aidalap cardmgr[346]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.13/pcmcia/wavelan2_cs.o network_name=NCSA'
Jan 5 19:47:20 aidalap cardmgr[346]: executing: './network start eth0'

Jan 5 19:47:19 aidalap rc: Starting pcmcia succeeded
[skipping...]
Jan 5 19:47:35 aidalap cardmgr[346]: + Determining IP information for eth0... done.
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:0
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:1
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:2
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:3
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:4
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:5
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:6
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:7
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:8
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:9
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:10
Jan 5 19:47:35 aidalap modprobe: can't locate module eth0:11
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:12
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:13
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:14
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:15
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:16
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:17
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:18
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:19
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:20
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:21
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:22
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:23
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:24
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:25
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:26
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:27
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:28
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:29
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:30
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:31
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:32
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:33
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:34
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:35
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:36
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:37
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:38
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:39
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:40
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:41
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:42
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:43
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:44
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:45
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:46
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:47
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:48
Jan 5 19:47:36 aidalap modprobe: can't locate module eth0:49

Ok Changing the address worked

Re: Feedback Here are the logs (Michael Bletzinger)
Date: 2000, Jan 10
From: Michael Bletzinger mbletzin

Thanks for your help David.

  I changed the memory address as you suggested and the card was consistantly recognized. I still have a problem with the WaveLAN card working consistently but I need to check with lucent to see if they have a an updated driver.

  Thanks
  Michael
NetGear FA510 ethernet card not recognized


Add Message to: "NetGear FA510 ethernet card not recognized"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10