Next-in-Thread Next Message

Question Beffalo LPC3-TX 10/100 NIC 

Forum: PCMCIA Network Adapter Issues
Date: 2000, Feb 18
From: Ian Bone ianbone

Since I've had no responce from the company, thought I would try in here...can anyone help me, please.....Thanks.



Further to my comments below, I have spent more time with the Kernel and PCMCIA package drivers, and have the following message displayed when I insert the card:

cardmgr[128]: initializing socket 0
cardmgr[128]: socket 0: Buffalo LPC3-TX 10/10 PCMCIA-NIC
cardmgr[128]: executing : 'insmod /lib/modules/2.3.45/net/8390.o'
cardmgr[128]: executing : 'insmod /lib/modules/2.3.45/pcmcia/pcnet_cs.o'
pcnet_cs: ReleaseWindow: Bad handle
pcnet_cs: unable to read hardware net address
cardmgr[128]: get dev info on socket 0 failed: no such device

I also get something similar inserted in my /var/log/messages log file.

As you can see I have added the card definition tot he /etc/pcmcia/config
file as:

card "Baffalo LPC3-TX 10/100 PCMCIA-NIC"
   manfid 0x8a01, 0xc1ab
   bind "pcnet_cs"

Following instructions to try binding the card to the memory_cs module to
get the net address gave a similar "ReleaseWindow: Bad handle" error.

Using the DOS drivers on the CD that came with the card, I got an I/O Base
address of 0300H, and hardware address of 00:A0:0C:40:1E:0E, so I used this
in the pcnet_cs.c file in the hw_info definition and added
{ /* Buffalo LPC3-TX */ 0x0300, 0x00, 0xa0, 0x0c, 0 },

which compiled fine, although I doubt if I have the memory offset correct?

Can you offer assistance, please?

Many thanks in advance.


----- Original Message -----
From: Ian Bone
To: techsupport@techworks.co.uk
Sent: Wednesday, February 16, 2000 11:37 PM
Subject: LPC3-TX Under Linux


I am having a great deal of difficulty in getting my new LPC3-TX PCMCIA
network card to work under Linux RedHat 6.1. I have installed the latest
kernel 2.3.45, the latest PCMCIA package, version 3.1.11, and have
downloaded your Linux drivers from your web site, but I can not get them to
compile? Can you try compiling them yourself and see if they compile for
you. It looks like they have been ftp'ed using binary instead of ASCII at
some point? perhaps they could be placed in gziped tar file instead of a DOS
pkzip format?

Any comments would be greatly appreciated.

I am not a C programmer but it seems that my Makefile is not correct:
', needed by 'pcnet_cs.o'. Stop.'

Which looks like the Makefile has bad characters at the end of each line, or
the line:
pcnet_cs.o : pcnet_cs.c melco.h meclo_oem.h
is in the wrong format?

I have also tried to go down the route of not using your drivers and
configuring the PCMCIA drivers to handle this card, but I have not been
clever enough to get this to work either.

Thanks in advance.

Ian Bone
Database Administrator
National Australia Group
ianbone@ibone.co.uk

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None Bad kernel choice by David Hinds, 2000, Feb 18

Add Message to: "Beffalo LPC3-TX 10/100 NIC"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10