Next-in-Thread Next Message

Question Keep receiving "register_netdev( ) failed: try again 

Forum: PCMCIA Network Adapter Issues
Date: 1999, Nov 13
From: Al Charpentier Charpy

I have a WinBook XP5, Pentium 75, 16mb, 720mb. Slackware Linux, kernel v2.2.6 I am attempting to use a 3COM 3C589D PCMCIA Card.

Here's the output:

Nov 13 08:55:24 sys0 kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.0.9 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:   kernel build: 2.2.6 #20 Sat Apr 17 23:17:12 CDT 1999 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:   options:  [pci] [cardbus] 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel: Intel PCIC probe:  
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:   Vadem VG-469 ISA-to-PCMCIA at port 0x3e0 ofs 0x00, 2 sockets 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:     host opts [0]: none 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:     host opts [1]: none 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel:     ISA irqs (default) = 3,4,5,7,9,10,11,12,15 polling interval = 1000 ms 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x110-0x117 0x268-0x26f 0x400-0x40f 0x420-0x427 0x440-0x447 0x460-0x467 0x480-0x497 0x4a0-0x4a7 0x4c0-0x4d7 0x4f0-0x4f7 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel: cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: clean. 
Nov 13 08:55:24 sys0 kernel: 3c589_cs: register_netdev() failed 
Nov 13 09:01:26 sys0 login[111]: ROOT LOGIN on `tty1'
Nov 13 09:01:35 sys0 cardmgr[53]: shutting down socket 0
Nov 13 09:01:35 sys0 cardmgr[53]: executing: 'rmmod 3c589_cs'
Nov 13 09:01:39 sys0 cardmgr[53]: initializing socket 0
Nov 13 09:01:39 sys0 cardmgr[53]: socket 0: 3Com 3c589D Ethernet
Nov 13 09:01:39 sys0 cardmgr[53]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.6/pcmcia/3c589_cs.o'
Nov 13 09:01:39 sys0 kernel: 3c589_cs: register_netdev() failed 
Nov 13 09:01:40 sys0 cardmgr[53]: get dev info on socket 0 failed: Try again
Nov 13 09:01:47 sys0 cardmgr[53]: shutting down socket 0
Nov 13 09:01:47 sys0 cardmgr[53]: executing: 'rmmod 3c589_cs'

As you can see, PCMCIA services work fine (I have a 56k modem card that works perfectly). The 3COM is detected, however when the following is ran: insmod /lib/modules/2.2.6/pcmcia/c3589_cs.o I get: 3c589_cs: register_netdev() failed get dev info on socket 0 failed: Try again

I have attempted to exclude different io port and memory settings. The only other thing I have received is:

cs: IO port probe 0x0300-0x03ff: clean. 
cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: clean. 
3c589_cs: RequestIRQ: Resource in use

I have even placed: PCIC_OPTS="do_scan=0" to disable IRQ scanning.

The card works well in other laptops running Win95/98.

Any suggestions? Thanx!

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. Question Nobody has any input? by Al Charpentier, 1999, Nov 20
1. None I feel your pain.... by Nathan Hartwell, 1999, Nov 21
2. Note This is an unusual message by David Hinds, 1999, Nov 23
1. None register_netdev( ) failed: try again by Al Charpentier, 1999, Nov 25

Add Message to: "Keep receiving "register_netdev( ) failed: try again"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10