Next-in-Thread Next Message

Question D-Link DFE-660 Problems 

Forum: PCMCIA Network Adapter Issues
Date: 1999, Nov 15
From: <mike@enoch.org>

 I made the mistake of buying a D-Link DFE-660 rather than the
 650, which I should have purchased.  The 660 is listed as
 experimental, and in my case, it doesn't work.  The card is
 identified, but it does not work.  I can ping the IP of eth0,
 but not of my default router.  Swapping to a 3Com card I have
 laying around works just fine (I'm using it now).  So, here's
 the specifics:
IBM Thinkpad 1552
D-Link DFE-660
Kernel 2.2.13 (International version)
Linux PCMCIA Card Services 3.1.4
  kernel build: 2.2.13 #1 Sun Nov 14 23:59:00 EST 1999
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
Intel PCIC probe: 
  O2Micro OZ6832/OZ6833 PCI-to-CardBus at bus 0 slot 19, mem 0x68000000, 2 sockets
    host opts [0]: [a 44] [b a1] [c 20] [d 06] [mhpg 18] [fifo 00] [e 28] [no pci irq] [lat 32/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [a 44] [b ad] [c 20] [d 06] [mhpg 18] [fifo 00] [e 28] [no pci irq] [lat 32/176] [bus 35/37]
    ISA irqs (default) = 3,4,7,11,12 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x3b8-0x3df 0x408-0x40f 0x480-0x48f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.

And when I insert the DFE-660:

Nov 15 00:46:15 mib kernel: cs: cb_alloc(bus 35): vendor 0x1011, device 0x0019 
Nov 15 00:46:15 mib cardmgr[351]: initializing socket 1
Nov 15 00:46:15 mib cardmgr[351]: socket 1: Linksys EtherFast 10/100
Nov 15 00:46:15 mib cardmgr[351]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.13/pcmcia/cb_enabler.o'
Nov 15 00:46:15 mib cardmgr[351]: executing: 'insmod /lib/modules/2.2.13/pcmcia/tulip_cb.o'
Nov 15 00:46:15 mib kernel: cs: cb_config(bus 35) 
Nov 15 00:46:15 mib kernel:   fn 0 bar 1: io 0xa00-0xa7f 
Nov 15 00:46:15 mib kernel:   fn 0 bar 2: mem 0xa0081000-0xa00813ff 
Nov 15 00:46:15 mib kernel:   fn 0 rom: mem 0xa0041000-0xa0080fff 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: tulip_attach(bus 35, function 0) 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: tulip.c:v0.91 4/14/99 becker@cesdis.gsfc.nasa.gov (modified by danilo@cs.uni-magdeburg.de for XIRCOM CBE, fixed by Doug Ledford) 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: eth0: Digital DS21143 Tulip rev 65 at 0xa00, 00:80:C8:BA:DF:BD, IRQ 3. 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: eth0:  EEPROM default media type Autosense. 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: eth0:  Index #0 - Media MII (#11) described by a 21142 MII PHY (3) block. 
Nov 15 00:46:15 mib kernel: eth0:  MII transceiver #0 config 3000 status 7809 advertising 01e1. 
Nov 15 00:46:15 mib cardmgr[351]: executing: './network start eth0'
Nov 15 00:46:21 mib kernel: eth0: Setting full-duplex based on MII#0 link partner capability of 4061. 
Nov 15 00:46:21 mib kernel: eth0: Tx hung, 9 vs. 0. 

It's the last line that seems to be the problem. I've seen 10 vs 0 and 7 vs 0, sometimes in sequence.

/sbin/cardctl ident
Socket 0:
  product info: "D-Link", "DFE-660", "CardBus Ethernet", "10/100"
  manfid: 0x0149, 0x0231
  function: 6 (network)

The card also didn't work with pcmcia-cs-3.0.14, which was why I tried 3.1.4.

So, um, is there anything I can do, short of buying a new card (I can't take this one back)? Any more debugging messages I can add?

Thanks, Mike

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 3

1. None Re: Question: D-Link DFE-660 Problems by David Hinds, 1999, Nov 15
(_ None It works! Great! by mike@enoch.org, 1999, Nov 16
(_ None They're documented in the man page by David Hinds, 1999, Nov 16
(_ None Re: They're documented in the man page by Mike Johnson, 1999, Nov 16

Add Message to: "D-Link DFE-660 Problems"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10