Next-in-Thread Next Message

None Modem only works with irq 0 

Forum: PCMCIA Serial and Modem Issues
Date: 2000, Feb 03
From: Bennett Link blink

I recently upgraded from Redhat 5.2 to 6.1 on a Sony N505VX
notebook. The PCMCIA modem, which worked fine under RH 5.2, now works
only if I manually set the irq of /dev/ttyS1 to 0. I've verified that
no other irq works by excluding different irq values in 
/etc/pcmcia/config.opts. My pcmcia lan card works fine. 

I am using pcmcia card services 3.1.8, which I recompiled using the
defaults after installing the new kernel. According to the system log,
cardmgr is correctly identifying the card as a modem and loading 
the serial_cs module:

....

Feb  3 09:01:02 beatrice cardmgr[331]: initializing socket 0
Feb  3 09:01:02 beatrice kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean. 
Feb  3 09:01:02 beatrice cardmgr[331]: socket 0: Serial or Modem
Feb  3 09:01:02 beatrice cardmgr[331]: module /lib/modules/preferred/misc/serial.o not available
Feb  3 09:01:02 beatrice cardmgr[331]: executing: 'insmod /lib/modules/preferred/pcmcia/serial_cs.o'
Feb  3 09:01:02 beatrice kernel: tty01 at 0x13f8 (irq = 4) is a 16550A 
Feb  3 09:01:02 beatrice cardmgr[331]: executing: './serial start ttyS1'

....

lsmod gives:


Module                  Size  Used by
serial_cs               5168   0  (unused)
ds                      6472   1  [serial_cs]
i82365                 29536   1 
pcmcia_core            43936   0  [serial_cs ds i82365]
opl3                   11208   0  (unused)
sb                     33620   0 
uart401                 5968   0  [sb]
sound                  57240   0  [opl3 sb uart401]
soundlow                 300   0  [sound]
soundcore               2372   6  [sb sound]


And setserial on /dev/modem gives:

/dev/modem, UART: 16550A, Port: 0x13f8, IRQ: 4


/proc/interrupts shows:

           CPU0       
  0:     366286          XT-PIC  timer
  1:       4193          XT-PIC  keyboard
  2:          0          XT-PIC  cascade
  5:          1          XT-PIC  soundblaster
  8:          1          XT-PIC  rtc
 12:      61070          XT-PIC  PS/2 Mouse
 13:          1          XT-PIC  fpu
 14:     131017          XT-PIC  ide0
NMI:          0


Thanks for any help, 

Bennett
blink@dante.physics.montana.edu

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None There is a workaround in the 3.1.10 driver package by David Hinds, 2000, Feb 03

Add Message to: "Modem only works with irq 0"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10