Next-in-Thread Next Message

Question Ethernetcard and Modem are working _ALMOST_ perfectly 

Forum: PCMCIA on Toshiba laptops
Date: 2000, Feb 03
From: j.m.maurer j.m.maurer

Hi! I'm using a pcmcia ethernet card and a modem on a Toshiba 4090CDS. Both cards are working fine, but they only initialize fine after I re-insert them again after startup. I think this must be very siple to correct.... any sugestions are greatly appriciated.

The output of 1) dmesg and 2) /var/run/stab is below, before and after re-inserting both cards

1) dmesg _before_ re-inserting

Linux PCMCIA Card Services 3.0.14
  kernel build: 2.2.12-20 #1 Mon Sep 27 10:40:35 EDT 1999
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
Intel PCIC probe: 
  Toshiba ToPIC97 PCI-to-CardBus at bus 0 slot 2, mem 0x68000000, 2 sockets
    host opts [0]: [slot 0xf0] [ccr 0x10] [cdr 0x86] [rcr 0x02] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 20/20]
    host opts [1]: [slot 0xf0] [ccr 0x20] [cdr 0x86] [rcr 0x02] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 21/21]
    ISA irqs (default) = 4,5,7,9,10,12 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: excluding 0xd0000-0xdffff
cs: memory probe 0x0c0000-0x0cffff: excluding 0xc0000-0xcffff
memory_cs: mem0: anonymous: unknown size
memory_cs: mem1: anonymous: unknown size

2) /var/run/stab _before_ re-inserting

 Socket 0: Anonymous Memory
 0       memory  memory_cs       0       mem0    253     0
 Socket 1: Anonymous Memory
 1       memory  memory_cs       0       mem1    253     16

3) dmesg _after_ re-inserting

Linux PCMCIA Card Services 3.0.14
  kernel build: 2.2.12-20 #1 Mon Sep 27 10:40:35 EDT 1999
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
Intel PCIC probe: 
  Toshiba ToPIC97 PCI-to-CardBus at bus 0 slot 2, mem 0x68000000, 2 sockets
    host opts [0]: [slot 0xf0] [ccr 0x10] [cdr 0x86] [rcr 0x02] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 20/20]
    host opts [1]: [slot 0xf0] [ccr 0x20] [cdr 0x86] [rcr 0x02] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 21/21]
    ISA irqs (default) = 4,5,7,9,10,12 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: excluding 0xd0000-0xdffff
cs: memory probe 0x0c0000-0x0cffff: excluding 0xc0000-0xcffff
memory_cs: mem0: anonymous: unknown size
memory_cs: mem1: anonymous: unknown size
eth0: NE2000 Compatible: io 0x300, irq 5, hw_addr 00:C0:0C:03:28:54
tty02 at 0x03e8 (irq = 9) is a 16550A

4) /var/run/stab _after_ re-inserting

 Socket 0: Relia RE2408T Ethernet
 0       network pcnet_cs        0       eth0
 Socket 1: Serial or Modem
 1       serial  serial_cs       0       ttyS2   4       66

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None I think this detection problem is already fixed by David Hinds, 2000, Feb 03

Add Message to: "Ethernetcard and Modem are working _ALMOST_ perfectly"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10