Next-in-Thread Next Message

Question DHCP not working under RedHat 6.1 using 3c574 

Forum: PCMCIA on Toshiba laptops
Date: 2000, Feb 08
From: Scott Frase scottfrase

Maybe you can help? I'm running a 3Com FE574b ethernet card on a Toshiba Satellite 4100xDVD running a dual-boot NT40 and RedHat 6.1 setup (128MB RAM). The 3com card works fine with DHCP under NT networking at my work. The card also works fine with my DSL under RedHat at home (Thank you Mr.Hinds!!), but for some reason, DHCP does not seem to work on RedHat at my work (at least, according to the RedHat LinuxConf install directions at http://www.redhat.com/support/manuals/RHL-6.1-Manual/ref-guide/ch-sysconfig.html).

Here are some system messages which may be helpful. When I run netcfg in Linux and try to activate the eth0 interface, I get the error:

> Determining IP information for eth0...Operation failed.
> failed.

dmesg messages
--------------
Linux PCMCIA Card Services 3.1.9
  kernel build: 2.2.14 #1 SMP Sat Feb 5 21:08:10 EST 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
Intel PCIC probe: 
  Intel i82365sl B step ISA-to-PCMCIA at port 0x3e0 ofs 0x00, 2 sockets
    host opts [0]: none
    host opts [1]: none
    ISA irqs (scanned) = 4,5,7,10 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: clean.
3c574_cs.c v1.08 9/24/98 Donald Becker/David Hinds, becker@cesdis.gsfc.nasa.gov.
eth0: Megahertz 574B at io 0x300, irq 5, hw_addr 00:50:04:F2:38:E7.
  ASIC rev 1, 64K FIFO split 1:1 Rx:Tx, autoselect MII interface.
Trying to open MFT
eth0: found link beat
eth0: link partner did not autonegotiate

/var/log/messages -----------------

Feb  8 15:29:43 localhost pumpd[677]: starting at Tue Feb  8 15:29:43 2000  
Feb  8 15:29:46 localhost kernel: eth0: found link beat 
Feb  8 15:29:46 localhost kernel: eth0: link partner did not autonegotiate 
Feb  8 15:30:14 localhost kernel: eth0: lost link beat 
Feb  8 15:30:14 localhost kernel: eth0: autonegotiation restarted 
Feb  8 15:30:16 localhost kernel: eth0: found link beat 
Feb  8 15:30:16 localhost kernel: eth0: link partner did not autonegotiate 

I've searched RedHat/LinuxDoc/Linuxstart/altavista with little luck. Do I need to set a static route or tweak a parameter? I'm running out of ideas at this point.

please help!

thanks, scott

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. More addition: static ip does work under RedHat by Scott Frase, 2000, Feb 08

Add Message to: "DHCP not working under RedHat 6.1 using 3c574"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10