Next-in-Thread Next Message

Question network level failure with MELCO 11Mb card 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Date: 2000, May 14
From: Jonathon Fletcher jonathon

[text-mangling by the input box on the web-page]

  I have two Melco WLI-PCM-L11 cards, which are (I believe) clones of the WaveLAN cards for the Japanese market. I am trying to get them working as peers in an Ad-Hoc network. I have the cards and the pcmcia interaction okay - inserting the card brings up the interface and the wireless extensions look okay. I just cannot seem to get the cards to 'hear' each other.

  My two hosts are 'A' and 'B'. In each machine, the Melco card is setup as eth1. Both machines are redhat 6.2 installs, with the 3.1.13 pcmcia bundle on top (1.0.4 wavelan gpl driver).

  The /etc/pcmcia/config.opts line for the wvlan_cs driver is something like:

module "wvlan_cs" opts "eth=1 port_type=3 network_name=01020304050607 channel=14"

(station name only is different). All other settings are the default. rate is set to auto.

a#  ifconfig eth1 ; iwconfig eth1
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:60:1D:AA:AA:AA  
          inet addr:10.10.10.1  Bcast:10.10.10.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          Interrupt:10 Base address:0x100 

eth1      IEEE 802.11-DS  ESSID:"01020304050607"  Nickname:"A"
          Frequency:2.484GHz  Sensitivity:1/3  Mode:Ad-Hoc  
          Access Point: 00:00:00:00:00:00
          Bit Rate:2Mb/s   RTS thr:off   Fragment thr:off   
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  invalid crypt:0  invalid misc:0


b# ifconfig eth1 ; iwconfig eth1
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:60:1D:BB:BB:BB  
          inet addr:10.10.10.2  Bcast:10.10.10.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          Interrupt:3 Base address:0x100 

eth1      IEEE 802.11-DS  ESSID:"01020304050607"  Nickname:"B"
          Frequency:2.484GHz  Sensitivity:1/3  Mode:Ad-Hoc  
          Access Point: 00:00:00:00:00:00
          Bit Rate:2Mb/s   RTS thr:off   Fragment thr:off   
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  invalid crypt:0  invalid misc:0


  In both 'A' and 'B' the cards seem okay, the power light is on, and the interface is up. When I try to ping out of one interface to the other there is a blinking on the data led of the sender. When I tcpdump the interface I do see the arp requests going out.

  The problem is that although I appear to be able to send I cannot receive any data on the other card. The link/signal/noise readings all sit at zero. The cards appear to be deaf.

  Is there something obvious that I can try to make the connection work ? I must be missing something simple, but I cannot work out what.

Thanks,

Jonathon

Next-in-Thread Next Message

Select this message: network level failure with MELCO 11Mb card

Message Administration

This form allows you to delete, move, or copy one or more messages. You can move messages by copying and deleting the original. The action will be applied to the messages you select above and all replies to those selected messages.


If you want to copy or move messages, specify the HyperNews path of a destination forum or message that all messages will be copied or moved to. The destination must already exist, so maybe create it first.

Path of Destination (a Forum or Message): (e.g. "test")

Notify Subscribers at destination
NO


If you want to delete messages (the default), specify that here. If you want to move messages, you need to delete the original messages; placeholders will be left pointing to where they were moved.

Delete Messages
NO


Caution: After deleteing messages (the default), if you have not copied them (i.e. no destination above), then the selected messages are not be recoverable.

Members Subscribe No Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10
[ Edit This Forum ]