Next-in-Thread Next Message

None That doesn't sound like a resource issue 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Re: Question ThinkPad 600 and Wavelan card (Jonathon Fletcher)
Date: 2000, May 18
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

If you are receiving data, you almost certainly don't have an irq/port
problem.  You can check /proc/interrupts to see if the interrupt count
is incrementing for the Wavelan device; and "ifconfig" will show
whether the driver thinks that packets are being sent and received.
Are you sure your network settings are correct?

-- Dave

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 All Outline: 1 2 All

None Asus P3B-F and Ricoh RL5C475 - mixed irq ?

Re: None That doesn't sound like a resource issue (David Hinds)
Date: 2000, May 19
From: Jonathon Fletcher jonathon

I did a little more checking and I now believe that the problem is not
with the ThinkPad - it is with the router box on the other card. Maybe
rename this thread

The router box is a generic PIII machine, Asus p3b-f motherboard (6 pci
variant) and the pcmcia adapter is a Ricoh RL5C475 in slot 2 (slot 2 has
a dedicated irq).

When I boot the router (rh 6.2, pcmcia 3.1.13 with debug up at #3) I get
the following message:

Linux PCMCIA Card Services 3.1.13
  kernel build: 2.2.14-12 #1 Tue Apr 25 12:31:52 EDT 2000
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
PCI routing table version 1.0 at 0xf0e80
  00:0d.0 -> irq 9
  00:04.2 -> irq 9
Intel PCIC probe: 
  Ricoh RL5C475 PCI-to-CardBus at slot 00:0d, mem 0x68000000
    host opts [0]: [isa irq] [io 3/6/1] [mem 3/6/1] [pci irq 9] [lat 32/176] [bus 32/34]
    PCI irq 9 test failed
    ISA irqs (default) = 3,4,7 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.

card insertion gives me:

wvlan_cs: WaveLAN/IEEE PCMCIA driver v1.0.4
wvlan_cs: (c) Andreas Neuhaus <andy@fasta.fh-dortmund.de>
wvlan_cs: RequestIRQ: Resource in use
wvlan_cs: hcf_disable(0) returned 0x4
wvlan_cs: hcf_action(HCF_ACT_INT_OFF) returned 0x0
wvlan_cs: hcf_action(HCF_ACT_CARD_OUT) returned 0x0


my config.opts file is:

## begin
include port 0x100-0x4ff, port 0x1000-0x17ff
include memory 0xc0000-0xfffff
include memory 0xa0000000-0xa0ffffff, memory 0x60000000-0x60ffffff
include port 0xa00-0xaff
exclude irq 4
exclude irq 3
exclude irq 7
exclude irq 12
## end

I have no options for loading the i82365 module. When I cat out
/proc/interrupts, irq 9 is not in the list.

Perhaps the cause of the problems is the irq routing (00:04.2 -> irq 9
in boot message). What is this likely to be and how do I go about
disabling it - irq is not listed in /proc/interrupts (and not shown at
the post-bios pre-boot screen).

When I flip into windows 98 and setup the same network informatation
(10.10.10.2/24) I can ping between the cards - everything works - apart
from the choice of OS. Looking at the properties of the card gives me a
port range of 0x1000-0x103f, an irq of 9, and a memory slice of
10000000-10000fff.

Please let me know if I need to give more information to work this one
out.

Sincerely,

Jonathon

-- 
  Jonathon Fletcher
  jonathon.fletcher@pobox.com
1. None Several PCI issues here by David Hinds, 2000, May 19
(_ None Re: Several PCI issues here by Jonathon Fletcher, 2000, May 19
(_ None Hmmm, I might be wrong about the wvlan_cs driver by David Hinds, 2000, May 19
That doesn't sound like a resource issue


Add Message to: "That doesn't sound like a resource issue"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10