Next-in-Thread Next Message

Question Wavelan IEEE problems... 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Date: 2000, Jun 02
From: Avijit Banerjee avi

Hello there, I have two Wavelan IEEE silver cards. One is on my PC with the ISA-to-PCMCIA adapter. The other is on an older laptop (pentium 100). I'm using ad-hoc mode. I have two problems. One has to do with the wavelan2_cs driver from lucent. It misreports the link quality stats. I can bring up interfaces, ping the other computer, etc. But those link quality stats is what I'm after. Doing a 'cat /proc/net/wireless' gives me the following:

Inter-|sta|   Quality      |  Discarded packets
 face |tus|link level noise| nwid crypt  misc
  eth1  00  0.	 154.	154.	0   0	  0

(or eth0 in the case of the laptop).

The second problem has to do with the wvlan_cs driver, I can install the module, but can't bring up any interface using ifconfig. Neither 'eth1' (or eth0) nor 'wvlan0' are recognized. I keep getting the following message (when I specify a IP address):

SIOCSIFADDR: No such device eth1: unknown interface: No such device

(or wvlan0 in place of eth1)

OTOH, when I just try to bring the interface up without specifying the IP address, I get:

eth1: unknown interface: No such device

actually, any action with the iwconfig program comes back with a SIOCSXXXXXX: No such device

I'm using kernel 2.2.13, pcmcia-cs 3.1.15, wireless extensions 19, and the slackware 7.0 distribution. The lucent driver I'm using is 6.00 (with HCF 4.6). Firmware on cards is 4.52. Any help would be greatly appreciated...

Thanx

Avijit

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. Sad wvlan_cs vs wavelan2_cs by Jean Tourrilhes, 2000, Jun 02
(_ Feedback Here's more info... by Avijit Banerjee, 2000, Jun 02
(_ None You should not insmod the driver by hand by David Hinds, 2000, Jun 02
(_ Ok Problem Solved! by Avijit Banerjee, 2000, Jun 02

Add Message to: "Wavelan IEEE problems..."

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10