Next-in-Thread Next Message

Question lucent ieee turbo pci adapter 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Date: 2000, Jan 31
From: Bob Cohen bonobob

kernel version: 2.2.12-20
pcmcia driver version: 3.1.8

I'm having problems with a Lucent Wavelan IEEE Turbo wireless networking card.
The wavelan is a pcmcia card that lucent bundles with a PCI adapter for
desktop machines. The PCI adapter is based on a TI 1225 chipset. The wavelan
configures properly, but interrupts appear not to be working, as I get
transmition timeout error messages, and packets are never received by the
driver. Also, I get error messages from card services saying:

cs: socket 1 timed out during reset

so, it seems that interrupts relating to card events also aren't happening.

I've tried various combinations of options pertaining to interrupts to the
i82365 pcic by modifying /etc/sysconfig/pcmcia, to no avail.

Here's what dmesg sez about the pcic probe:

Intel PCIC probe:
  TI 1225 PCI-to-CardBus at bus 2 slot 10, mem 0x68000000, 2 sockets
    host opts [0]: [pwr save] [isa irq] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 32/34]
    host opts [1]: [pwr save] [isa irq] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 35/37]
    ISA irqs (default) = 4,7,12 polling interval = 1000 ms
cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x400-0x47f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.


Here's what dmesg sez about the wavelan card:

wvlan_cs: WaveLAN/IEEE PCMCIA driver v1.0.1
wvlan_cs: (c) Andreas Neuhaus <andy@fasta.fh-dortmund.de>
wvlan_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 7, io 0x0100-0x013f
wvlan_cs: Registered netdevice wvlan0
wvlan_cs: Valid channels: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
wvlan_cs: MAC address on wvlan0 is 00 60 1d 1e 78 83

Knowing nothing about any of this stuff, I played around a little with
lspci - here's what it says about the card:

02:0a.0 CardBus bridge: Texas Instruments: Unknown device ac1c (rev 01)
    Subsystem: Unknown device 104c:ac1c
    Flags: bus master, medium devsel, latency 168
    Memory at <ignored> (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=20, subordinate=22, sec-latency=176
    16-bit legacy interface ports at 0007

02:0a.1 CardBus bridge: Texas Instruments: Unknown device ac1c (rev 01)
    Subsystem: Unknown device 104c:ac1c
    Flags: bus master, medium devsel, latency 168
    Memory at <ignored> (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=23, subordinate=25, sec-latency=176
    16-bit legacy interface ports at 0007

Why doesn't it list an interrupt? When I do lspci -v -b, I get:

02:0a.0 CardBus bridge: Texas Instruments: Unknown device ac1c (rev 01)
    Subsystem: Unknown device 104c:ac1c
    Flags: bus master, medium devsel, latency 168, IRQ 255
    Memory at 68000000 (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=20, subordinate=22, sec-latency=176
    16-bit legacy interface ports at 0007

02:0a.1 CardBus bridge: Texas Instruments: Unknown device ac1c (rev 01)
    Subsystem: Unknown device 104c:ac1c
    Flags: bus master, medium devsel, latency 168, IRQ 255
    Memory at 68001000 (32-bit, non-prefetchable)
    Bus: primary=00, secondary=23, subordinate=25, sec-latency=176
    16-bit legacy interface ports at 0007

What is the implication of IRQ 255?

Any Suggestions?
Bob Cohen
bonobob@pacbell.net

Next-in-Thread Next Message

Select this message: lucent ieee turbo pci adapter

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None 3.1.8 can't figure out the interrupt routing by David Hinds, 2000, Jan 31
1. Sad didn't work by Bob Cohen, 2000, Jan 31
1. None Fixed... by David Hinds, 2000, Feb 18
2. Question "3.1.8 can't figure out the interrupt routing" by Gerald Richter, 2000, Feb 18
1. None This is a somewhat rare configuration by David Hinds, 2000, Feb 18
... 2 Message(s)
3. Idea Twosamples here... by Jean Tourrilhes, 2000, Feb 25
2. Feedback same problem for me! by Guillaum Dallaire, 2000, Mar 26
1. More Contact Andy... by Jean Tourrilhes, 2000, Mar 27
2. None PCI interrupt routing? by David Hinds, 2000, Mar 27
1. More pcmcia startup by Guillaum Dallaire, 2000, Mar 30
... 1 Message(s)
3. Sad I see the same thing.. by Mark Geib, 2000, Apr 10
1. None This is mostly fixed; if not, then tell me more by David Hinds, 2000, Apr 10
(_ Sad no luck, here is more info.. by Mark Geib, 2000, Apr 12

Message Administration

This form allows you to delete, move, or copy one or more messages. You can move messages by copying and deleting the original. The action will be applied to the messages you select above and all replies to those selected messages.


If you want to copy or move messages, specify the HyperNews path of a destination forum or message that all messages will be copied or moved to. The destination must already exist, so maybe create it first.

Path of Destination (a Forum or Message): (e.g. "test")

Notify Subscribers at destination
NO


If you want to delete messages (the default), specify that here. If you want to move messages, you need to delete the original messages; placeholders will be left pointing to where they were moved.

Delete Messages
NO


Caution: After deleteing messages (the default), if you have not copied them (i.e. no destination above), then the selected messages are not be recoverable.

Members Subscribe No Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10
[ Edit This Forum ]