Next-in-Thread Next Message

Question same problems on single processor 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Re: Sad Lucent PCI/PCMCIA adapter + Wavelan IEEE silver (Douglas S. J. De Couto)
Date: 2000, Jul 16
From: Douglas S. J. De Couto decouto

Hi,

I am still having problems getting my wavelan ieee to work with a
PCI/PCMCIA adapter.  Setup is kernel 2.2.14, pcmcia-cs-3.1.18, on a
single processor machine.  Any suggestions?  I have tried to access
Jean's recent document
(http://bougret.hpl.hp.com/~jt/Linux/Wavelan-IEEE.html) but i couldn'y
get through to his web page...

when i try with /etc/sysconfig/pcmcia as follows:

PCMCIA=yes
PCIC=i82365
PCIC_OPTS=""
CORE_OPTS=""


i get the following log messages:

Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.18 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:   kernel build: 2.2.14-5.0 #1 Tue Mar 7 21:07:39 EST 2000 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:   options:  [pci] [cardbus] [apm] 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: Intel PCIC probe:  
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:   TI 1225 rev 01 PCI-to-CardBus at slot 00:0f, mem 0x68000000 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:     host opts [0]: [isa irq] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 32/34] 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:     host opts [1]: [isa irq] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 35/37] 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel:     ISA irqs (default) = 3,4,5,7,9,14 polling interval = 1000 ms 
Jul 16 13:23:13 mindwipe cardmgr[4744]: starting, version is 3.1.18
Jul 16 13:23:13 mindwipe cardmgr[4744]: watching 2 sockets
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: excluding 0x12e8-0x12ef 0x16e8-0x16ef 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x1c8-0x1cf 0x2e8-0x2ef 0x378-0x37f 0x3f0-0x3ff 0x4d0-0x4d7 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: excluding 0xae8-0xaef 
Jul 16 13:23:13 mindwipe cardmgr[4744]: initializing socket 0
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean. 
Jul 16 13:23:13 mindwipe cardmgr[4744]: socket 0: Lucent Technologies WaveLAN/IEEE Adapter
Jul 16 13:23:13 mindwipe cardmgr[4744]: executing: 'modprobe wvlan_cs'
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: wvlan_cs: WaveLAN/IEEE PCMCIA driver v1.0.4 
Jul 16 13:23:13 mindwipe kernel: wvlan_cs: (c) Andreas Neuhaus <andy@fasta.fh-dortmund.de> 
Jul 16 13:23:14 mindwipe kernel: wvlan_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 3, io 0x0100-0x013f 
Jul 16 13:23:14 mindwipe kernel: wvlan_cs: Registered netdevice wvlan0 
Jul 16 13:23:14 mindwipe kernel: wvlan_cs: MAC address on wvlan0 is 00 60 1d f0 77 ba  
Jul 16 13:23:14 mindwipe cardmgr[4744]: executing: './network start wvlan0'
Jul 16 13:23:39 mindwipe kernel: wvlan_cs: wvlan0 Tx timed out! Resetting card 
Jul 16 13:23:39 mindwipe kernel: wvlan_cs: MAC address on wvlan0 is 00 60 1d f0 77 ba 
<lots more Tx timeouts...>

the wavelan card does not work, e.g. pings fail, etc.

i then tried with the following options as suggested on the message
board:

PCMCIA=yes
PCIC=i82365
PCIC_OPTS="irq_mode=0"
CORE_OPTS=""

and get the following output in my log:

Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.18 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:   kernel build: 2.2.14-5.0 #1 Tue Mar 7 21:07:39 EST 2000 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:   options:  [pci] [cardbus] [apm] 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel: Intel PCIC probe:  
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:   TI 1225 rev 01 PCI-to-CardBus at slot 00:0f, mem 0x68000000 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:     host opts [0]: [pci only] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 32/34] 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:     host opts [1]: [pci only] [no pci irq] [lat 168/176] [bus 35/37] 
Jul 16 13:22:15 mindwipe kernel:     *NO* card interrupts, polling interval = 1000 ms 
Jul 16 13:22:16 mindwipe cardmgr[4692]: starting, version is 3.1.18
Jul 16 13:22:16 mindwipe cardmgr[4692]: watching 2 sockets
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x1000-0x17ff: excluding 0x12e8-0x12ef 0x16e8-0x16ef 
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x1c8-0x1cf 0x2e8-0x2ef 0x378-0x37f 0x3f0-0x3ff 0x4d0-0x4d7 
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: excluding 0xae8-0xaef 
Jul 16 13:22:16 mindwipe cardmgr[4692]: initializing socket 0
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean. 
Jul 16 13:22:16 mindwipe cardmgr[4692]: socket 0: Lucent Technologies WaveLAN/IEEE Adapter
Jul 16 13:22:16 mindwipe cardmgr[4692]: executing: 'modprobe wvlan_cs'
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: wvlan_cs: WaveLAN/IEEE PCMCIA driver v1.0.4 
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: wvlan_cs: (c) Andreas Neuhaus <andy@fasta.fh-dortmund.de> 
Jul 16 13:22:16 mindwipe kernel: wvlan_cs: RequestIRQ: Resource in use 
Jul 16 13:22:17 mindwipe cardmgr[4692]: get dev info on socket 0 failed: Resource temporarily unavailable


here is the output of dump_pirq:

-------------
No PCI interrupt routing table was found.

Interrupt router at 00:07.0: Intel 82371SB PIIX3 PCI-to-ISA bridge
  PIRQ1 (link 0x60): unrouted
  PIRQ2 (link 0x61): irq 10
  PIRQ3 (link 0x62): irq 11
  PIRQ4 (link 0x63): unrouted
  Serial IRQ: [disabled] [quiet] [frame=17] [pulse=4]
---------------

and parts of lspci -vv:

---------------

00:0f.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
	Subsystem: SCM Microsystems: Unknown device 2023
	Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
	Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
	Latency: 168 set, cache line size 08
	Interrupt: pin A routed to IRQ 0
	Region 0: Memory at <ignored> (32-bit, non-prefetchable)
	Bus: primary=00, secondary=20, subordinate=22, sec-latency=176
	I/O window 0: 00000000-00000003
	I/O window 1: 00000000-00000003
	BridgeCtl: Parity- SERR- ISA- VGA- MAbort- >Reset+ 16bInt+ PostWrite+
	16-bit legacy interface ports at 0001

00:0f.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
	Subsystem: SCM Microsystems: Unknown device 2023
	Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
	Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
	Latency: 168 set, cache line size 08
	Interrupt: pin A routed to IRQ 0
	Region 0: Memory at <ignored> (32-bit, non-prefetchable)
	Bus: primary=00, secondary=23, subordinate=25, sec-latency=176
	I/O window 0: 00000000-00000003
	I/O window 1: 00000000-00000003
	BridgeCtl: Parity- SERR- ISA- VGA- MAbort- >Reset+ 16bInt+ PostWrite+
	16-bit legacy interface ports at 0001

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None No interrupt routing table by David Hinds, 2000, Jul 17
(_ None Re: No interrupt routing table by Douglas S. J. De Couto, 2000, Jul 18
(_ None Oops, I left out something important by David Hinds, 2000, Jul 18
(_ None Re: Oops, I left out something important by Douglas S. J. De Couto, 2000, Jul 20

Add Message to: "same problems on single processor"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10