Next-in-Thread Next Message

Question Help getting Webgear Aviator 2.4 working under linux 

Forum: PCMCIA Wireless Network Adapter Issues
Date: 2000, Jul 13
From: Robert Lowery reddwarf

Hi,

I am having some trouble getting my WebGear Aviator 2.4 PCMCIA card working under linux. It is running perfectly on my two laptops running Windows 98SE, but I cannot get it to work on my firewall (ie desktop machine with the supplied ISA card).

I am runnning RedHat 6.1, with kernel 2.2.16 and pcmcia-cs-3.1.18

I have had this working in the past, but that was with less other network cards and with pcmcia-cs-3.1.15. The server now has 3 wired network cards in it, all working (smc-ultra, 3c509 and ne).

but when I do a /etc/rc.d/init.d/pcmcia start
/sbin/ifconfig seems to be ok
eth3      Link encap:Ethernet  HWaddr FF:00:FF:48:FF:B3
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100
          Interrupt:5

but cat /proc/ray_cs says Card doing acquisition and never Acquisition complete like it did in the past, and neither of my Win 98 laptops can access the server. Raylink Wireless LAN driver status ray_cs.c,v 1.19 2000/06/05 23:00:51 root Exp - Corey Thomas corey@world.std.com Firmware version = 4 - Use dump_cis for more details Adhoc network ESSID = "RALPHHOME" BSSID = 00:00:00:00:00:00 Country code = 1 Card status = Card doing acquisition Framing mode = Encapsulation Last pkt signal lvl = 0 No beacons received

I modified the configuration files for pcmcia in the following way

config.opts module "ray_cs" opts "essid=XXXXXX translate=0 pc_debug=3"

network.opts IPADDR="192.168.1.1" NETMASK="255.255.255.0" NETWORK="192.168.1.0" BROADCAST="192.168.1.255" GATEWAY="192.168.1.1"

wireless.opts *,*,FF:00:FF:48:FF:B3,*) INFO="Raylink/Aviator2.4 example (Aviator default ad-hoc setting)" ESSID="XXXXXX" MODE="Ad-Hoc" RATE="auto" IWPRIV="set_framing 0" ;;

Any ideas?

-Robert Lowery

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 3

1. None More info by Robert Lowery, 2000, Jul 13
2. Ok Problem solved - I think there is a bug in 3.1.18 by Robert Lowery, 2000, Jul 13
3. Question I think I spoke too soon by Robert Lowery, 2000, Jul 13
4. Sad ray_cs.c and wireless.opts by Jean Tourrilhes, 2000, Jul 13
5. None Bad hw address by David Hinds, 2000, Jul 15

Add Message to: "Help getting Webgear Aviator 2.4 working under linux"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10