Next-in-Thread Next Message

Sad Problem installing a Xircom CBE2-100 on an IBM Thinkpad 1400 i-sries 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Jul 08
From: Khalid HASSANI khalid1

Hi everybody !

I am trying to install a Xircom CBE2-100BTX, on my Laptop (a Thinkpad IBM 1400, with Redhat 6.0) my card seems to be recognised, here is the log from /var/log/messages :

(sorry for the formating of the log messages !)

Jul 16:03:18 localhost kernel: tulip_attach(bus 32, function 0)

Jul  8 16:03:18 localhost kernel: tulip.c:v0.91 4/14/99 becker@cesdis.gsfc.nasa.gov (modified by danilo@cs.uni-magdeburg.de for XIRCOM CBE, fixed by Doug Ledford)
Jul  8 16:03:18 localhost kernel: eth0: Xircom Cardbus Adapter (DEC 21143 compatible mode) rev 3 at 0xa00, 00:10:A4:BC:D7:64, IRQ 3.
Jul  8 16:03:18 localhost kernel: eth0:  MII transceiver #0 config 3100 status 7809 advertising 01e1.
Jul  8 16:03:18 localhost kernel: XIRCOM init

But when I try to connect to my ISP with DSL, with a script called start-pppoe (which issue among other things an ifconfig eth0 0.0.0.0 up -broadcast -arp) I get the following messages in /var/log/messges :

Jul  8 16:19:02 localhost kernel: PPP: version 2.3.7 (demand dialling)
Jul  8 16:19:02 localhost kernel: PPP line discipline registered.
Jul  8 16:19:02 localhost kernel: registered device ppp0
Jul  8 16:19:02 localhost pppd[674]: pppd 2.3.10 started by root, uid 0
Jul  8 16:19:02 localhost pppd[674]: Using interface ppp0
Jul  8 16:19:02 localhost pppd[674]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/2
Jul  8 16:19:02 localhost pppoed[675]: pppoed 1.300.000 started
Jul  8 16:19:02 localhost pppoed[677]: Related PIDs: 674 675 677
Jul  8 16:19:02 localhost pppoed[675]: Sending PADI.
Jul  8 16:19:03 localhost pppoed[675]: No PADO responses received.
Jul  8 16:19:03 localhost pppoed[675]: Re-sending PADI.
Jul  8 16:19:05 localhost pppoed[675]: No PADO responses received.
Jul  8 16:19:05 localhost pppoed[675]: Re-sending PADI.
Jul  8 16:19:09 localhost pppoed[675]: No PADO responses received.
Jul  8 16:19:09 localhost pppoed[675]: Re-sending PADI.
Jul  8 16:19:11 localhost kernel: eth0: Transmit timed out, status 68678107, CSR12 000000c2, resetting...
Jul  8 16:19:16 localhost kernel: eth0: Transmit timed out, status 68678107, CSR12 000000c2, resetting...
Jul  8 16:19:17 localhost pppoed[675]: No PADO responses received.
Jul  8 16:19:17 localhost pppoed[675]: Could not connect to requested network resource.
Jul  8 16:19:17 localhost pppoed[675]: Exit.
Jul  8 16:19:17 localhost pppd[674]: Hangup (SIGHUP)
Jul  8 16:19:17 localhost pppd[674]: Modem hangup
Jul  8 16:19:17 localhost pppd[674]: Connection terminated.
Jul  8 16:19:17 localhost pppd[674]: Exit.

Can someone please help !?

I understand, that according to "Linux PCMCIA Supported Device List" of 2000/06/23, the XIRCOM CBE2-100BTX is still experimental ! but maybe someone has already solved this problem.

Thanks for reading

Khalid HASSANI

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 All Outline: 2 3 All

None Can you try using the card some other way?

Re: Sad Problem installing a Xircom CBE2-100 on an IBM Thinkpad 1400 i-sries (Khalid HASSANI)
Date: 2000, Jul 10
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

I think pppoe is a difficult thing to use for diagnosis if you don't
yet know if the card is operating properly.  I would try simpler
things like using the modem as a regular modem, and using the ethernet
on a regular ethernet.

-- Dave
Problem installing a Xircom CBE2-100 on an IBM Thinkpad 1400 i-sries


Members Subscribe No Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10
[ Edit This Forum ]