Next-in-Thread Next Message

Sad CBEM 10/100 recognized only if SCSI is inserted before 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Jul 10
From: Christoph Blaue cb

My System is
 - Dell Inspiron 3700
 - SuSE 6.4 
 - PCMCIA 3.1.11 (I don't really want to upgrade, because I had problems with
   the token ring and newer versions)
 - Xircom CBEM56G-100 (Combined Cardbus for Ethernet/Modem)


After inserting the Card I get one high and one low beep. It says 'unsupported
card'.

Ejecting and reinserting does not help.

Here comes the weird thing:
If I insert a SCSI-Card first (Adaptec 1460B) and the Xircom later the card
is recognised.

swapping slots does not change the behaviour

What can I do do get the card working without the pretty expensive SCSI-helper?


system Log after restarting PCMCIA:
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.11
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:   kernel build: 2.2.14 #1 Mon Mar 13 10:51:48 GMT 
2000
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:   options:  [pci] [cardbus]
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xfbd70
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: Intel PCIC probe: 
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:   TI 1225 PCI-to-CardBus at slot 00:03, mem 0x6800
0000
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:     host opts [0]: [ring] [serial pci & irq] [pci 
irq 11] [lat 32/176] [bus 32/34]
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:     host opts [1]: [ring] [serial pci & irq] [pci 
irq 11] [lat 32/176] [bus 35/37]
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel:     ISA irqs (scanned) = 3,4,7,9,10 PCI status cha
nges
Jul 10 13:48:33 lapcb cardmgr[845]: starting, version is 3.1.11
Jul 10 13:48:33 lapcb cardmgr[845]: watching 2 sockets
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xcf8-0
xcff
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: excluding 0x800-0
x84f
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x280-0
x287 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
Jul 10 13:48:33 lapcb kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
Jul 10 13:48:34 lapcb kernel: cs: cb_alloc(bus 32): vendor 0x115d, device 0x0003
Jul 10 13:48:34 lapcb cardmgr[845]: initializing socket 0
Jul 10 13:48:34 lapcb kernel: ROM image dump:
Jul 10 13:48:34 lapcb kernel:   image 0: 0x000000-0x00ffff, signature PCIR
Jul 10 13:48:34 lapcb cardmgr[845]: unsupported card in socket 0
Jul 10 13:48:34 lapcb cardmgr[845]:   no product info available

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None Memory probe issue by David Hinds, 2000, Jul 10
1. None Re: Memory probe issue by Christoph Blaue, 2000, Jul 11
2. Ok Problem (almost) solved by Christoph Blaue, 2000, Jul 13

Add Message to: "CBEM 10/100 recognized only if SCSI is inserted before"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10