Next-in-Thread Next Message

Question Problems with serial on CEM56 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Jul 11
From: Pål Løberg pallo

After I upgraded the kernel (2.2.9 to 2.2.16) and pcmcia-cs (3.0.14 to 3.1.18) on my Asus F7400 laptop, the serial port stopped working.

If I edit /etc/pcmcia/config so that only xirc2ps_cs is loaded, and not serial_cs, it works fine. However, if I include serial_cs I get the following error when it is loaded:

serial_cs: register_serial() at 0x0ae8, irq 3 failed

I have tried to add "irq_list=0" to the module options, but it still try to use IRQ 3.

The IRQ (3) should be correct - I think - the network card uses it, and serial and ethernet used to share it before I upgraded.

Of course, I may have accidentally overwritten one of the old config files, but I don't remember making any changes like this last time I installed. But that is a long time ago, and I could just have forgotten what I did then....

Any suggestions on how to get this working again?

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. None The IO port allocations are done differently now by David Hinds, 2000, Jul 11
(_ None Re: The IO port allocations are done differently now by Pål Løberg, 2000, Jul 11
(_ None Do you still have your old log files? by David Hinds, 2000, Jul 11
(_ None Re: Do you still have your old log files? by Pål Løberg, 2000, Jul 13

Add Message to: "Problems with serial on CEM56"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10