Next-in-Thread Next Message

Sad Got CBEM56G-100 working (once), now cannot start pcmcia at all 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Jul 28
From: Jason Pringle jpringle

After grabbing the new version (3.1.19) and playing with the port includes, I got the "beep-beep" rather than the "beep-boop". test_network showed the card was up, but no eth0 config'ed. Ok, I thought, let's reboot and have the network (previously configured via netconf) come up on its own.

Uh, uh. Now the base modules won't load (with or without a card inserted). I've tried reverting to includes that previously allowed the base services to load. No dice. It hangs because it's trying to access the CD-ROM!! Here is the "it's failing" log messages:

(Mandrake 7.1, so kernel 2.2.15, pcmcia 3.1.19)

Is it getting hung up on the port scan or the memory scan? Why would either cause a write to the hdb?

Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:   kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:   options:  [pci] [cardbus] [apm]
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xf0990
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:   unknown PCI interrupt router 0e11:ae69
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel: Intel PCIC probe:
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:   TI 1250A rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0c, mem 0x7fffe000
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:     host opts [0]: [pci + serial irq] [no pci irq] [lat 66/176] [bus 2/2]
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:     host opts [1]: [pci + serial irq] [no pci irq] [lat 66/176] [bus 3/3]
Jul 28 04:14:57 jpringle_laptop kernel:     ISA irqs (scanned) = 7,9 polling interval = 1000 ms
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel: hdb: packet command error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error } 
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel: hdb: packet command error: error=0x54
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel: ATAPI device hdb:
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel:   Error: Illegal request -- (Sense key=0x05)
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel:   Invalid field in command packet -- (asc=0x24, ascq=0x00)
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel:   The failed "Start Stop Unit" packet command was:
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel:   "1b 00 00 00 03 00 00 00 00 00 00 00 "
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel:   Error in command packet byte 38086 bit 0
Jul 28 04:14:58 jpringle_laptop kernel: cdrom: open failed.
Jul 28 04:15:33 jpringle_laptop kernel: end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
Jul 28 04:16:07 jpringle_laptop kernel: end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
Jul 28 04:17:14 jpringle_laptop last message repeated 2 times                                                   

Also, here's the log from the single time it did work:

Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:     host Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:   kernel build: 2.2.15-4mdk #1 Wed May 10 15:31:30 CEST 2000
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:   options:  [pci] [cardbus] [apm]
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xf0990
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:   unknown PCI interrupt router 0e11:ae69
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel: Intel PCIC probe:
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:   TI 1250A rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0c, mem 0x7fffe000
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:     host opts [0]: [pci + serial irq] [no pci irq] [lat 66/176] [bus 2/2]
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:     host opts [1]: [pci + serial irq] [no pci irq] [lat 66/176] [bus 3/3]
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel:     ISA irqs (scanned) = 3,4,7,9,10,15 status change on irq 15
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop cardmgr[2967]: starting, version is 3.1.19
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop cardmgr[2967]: watching 2 sockets
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel: cs: IO port probe 0x1480-0x1487: clean.
Jul 28 02:17:09 jpringle_laptop kernel: cs: IO port probe 0x1200-0x147f: clean.
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: cs: cb_alloc(bus 2): vendor 0x115d, device 0x0003
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: initializing socket 0
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: socket 0: Xircom CBEM56G-100 CardBus 10/100 Ethernet + 56K Modem
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: executing: 'modprobe cb_enabler'
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: executing: 'modprobe tulip_cb'
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: executing: 'modprobe serial_cb'
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: cs: cb_config(bus 2)
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 0 bar 2: mem 0x60013000-0x600137ff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 0 bar 3: mem 0x60012000-0x600127ff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 1 bar 1: io 0x1280-0x1287
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 1 bar 2: mem 0x60011000-0x600117ff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 1 bar 3: mem 0x60010000-0x600107ff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 0 bar 1: io 0x1200-0x127f
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 0 rom: mem 0x6000c000-0x6000ffff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   fn 1 rom: mem 0x60008000-0x6000bfff
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel:   irq 10
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: tulip_attach(device 02:00.0)
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: tulip.c:v0.91g-ppc 7/16/99 becker@cesdis.gsfc.nasa.gov (modified by danilo@cs.uni-magdeburg.de for XIRCOM CBE, fixed by Doug Ledford)
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: eth0: Xircom Cardbus Adapter (DEC 21143 compatible mode) rev 3 at 0x1200, 00:10:A4:05:4B:9D, IRQ 10.
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: eth0:  MII transceiver #0 config 3100 status 7809 advertising 01e1.
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: serial_attach(device 02:00.1)
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop kernel: tty02 at 0x1280 (irq = 10) is a 16550A
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: executing: './network start eth0'
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: + ************************************************
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: + ***** In the /etc/pcmcia/network script!!! *****
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: + ************************************************
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: + Can't find a dhcp client
Jul 28 02:17:10 jpringle_laptop cardmgr[2967]: executing: './serial start ttyS2'

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 2 All

1. More More config info: this is on a Compaq Armada 7400 <eom> by Jason Pringle, 2000, Jul 28
2. None Maybe interrupt scan troubles by David Hinds, 2000, Jul 28
3. None Tried some stuff, still broken (kernal panic!) by Jason Pringle, 2000, Jul 31
1. None Maybe we should back up to the beginning by David Hinds, 2000, Aug 01

Add Message to: "Got CBEM56G-100 working (once), now cannot start pcmcia at all"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10