Next-in-Thread Next Message

Sad RBEM56G-100 Ethernet OK, Modem failing 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Aug 01
From: Don Myroon dmyroon

Hi,

I have a RBEM56G-100 PCMCIA card in a DELL Inspiron 7500.

The ethernet portion works quite well.  It's not perfect as I do get RX errors:

drizzt:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:10:A4:C4:52:BA  
          inet addr:192.168.0.8  Bcast:192.168.0.255 mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:56 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          Interrupt:11 Base address:0x200 

The modem, on the other hand, it quite flawed.  It will
connect and work fine until it decides to stop.  It will only
stop on certain things - like a web page or ftp site.

When it stops, I go somewhere else and it works fine. 
Example, whenever I try to download the file:
ftp://metalab.unc.edu/pub/Linux/distributions/redhat/updates/6.2/i386/kernel-source-2.2.16-3.i386.rpm
it will get about the first 30K and then stall....
but I can go to a different ftp site and get a different file
in the same session.   It will ALWAYS fail on that particular
file.
There are certain web pages that do the same thing.

Does anyone know what the problem might be?  I wrote to Xircom
and they told me that they are actively working with the open
source community to develop tulip_cb.c.  True?

Thanks for the help.

Don

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 0 All Outline: 1 2 All

Note Untitled

Re: Sad RBEM56G-100 Ethernet OK, Modem failing (Don Myroon)
Date: 2000, Aug 01
From: Don Myroon dmyroon

Oh.. I see there were no RX errors in eth0 in the message I posted...  Now I'm not sure if I saw errors there or not....

This is the output from ppp0 though:


ppp0      Link encap:Point-to-Point Protocol  
          inet addr:161.184.192.147  P-t-P:198.161.157.70  Mask:255.255.255.255
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:728 errors:19 dropped:0 overruns:0 frame:19
          TX packets:677 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:10 

Thanks again everyone.

Don

None Maybe a modem init string issue?

Re: Sad RBEM56G-100 Ethernet OK, Modem failing (Don Myroon)
Date: 2000, Aug 01
From: David Hinds <dhinds@pcmcia.sourceforge.org>

> 
> Does anyone know what the problem might be?  I wrote to Xircom
> and they told me that they are actively working with the open
> source community to develop tulip_cb.c.  True?

Not to my knowledge.  But since the tulip_cb (ethernet) driver is
working ok, that is not your problem.  The modem is unrelated and just
uses the regular kernel serial driver.

I'm afraid I don't really know what to suggest regarding the modem
problem.  Maybe it is a matter of choosing the right modem init
string.  The pamphlet that came with my CBEM card doesn't have any
suggestions.  But looking at the .INF file for the modem on the driver
disk, I'd try the following init string:

    AT &F E0 &C1 &D2 V1 S0=0 S95=45 W2

-- Dave
1. Disagree It maybe a interupt sharing issue by Jeff Johann, 2000, Aug 05
1. None I still don't see any evidence by David Hinds, 2000, Aug 07
2. None Re: Maybe a modem init string issue? by Don Myroon, 2000, Aug 16
RBEM56G-100 Ethernet OK, Modem failing


Add Message to: "RBEM56G-100 Ethernet OK, Modem failing"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10