Next-in-Thread Next Message

Question No network using Xircom RBEM56G-100 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Date: 2000, Aug 25
From: Stuart Pedler <stuart.pedler@sbs.siemens.co.uk>

I have a Siemens Scenic 510 Mobile and a Xircom RBEM56G-100 CardBus. I am running Red Hat 2.2.5-15 and cannot get the card to see the network. The distribution package of card services always tried to set IRQ 0 on the card and failed to start the network. I therefore installed card services 3.1.19 and the card now configures. I cannot however ping anything on the network. Everything looks ok so I have included the syslog and the output of ifconfig,
Any ideas anyone.

Aug 25 13:58:11 SBS_ESCOM network: Bringing up interface lo succeeded
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: Linux PCMCIA Card Services 3.1.19
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: kernel build: 2.2.5-15 #1 Mon Apr 19 23:00:46 EDT 1999
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: options: [pci] [cardbus] [apm] [pnp]
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: PCI routing table version 1.0 at 0xf57d0
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: PnP: PNP BIOS installation structure at 0xc00fdab0
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: PnP: PNP BIOS version 1.0, entry at f0000:3cb7, dseg at f0000
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: Intel PCIC probe:
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: O2Micro OZ6832/33 rev 02 PCI-to-CardBus at slot 00:0a, mem 0x68000000
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: host opts [0]: [pci irq 9] [lat 168/176] [bus 32/34]
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: host opts [1]: [pci irq 10] [lat 168/176] [bus 35/37]
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: PCI card interrupts, PCI status changes
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: cs: IO port probe 0x0800-0x08ff: clean.
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: clean.
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM kernel: cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM cardmgr[923]: starting, version is 3.1.19
Aug 25 13:58:18 SBS_ESCOM cardmgr[923]: watching 2 sockets
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: cs: cb_alloc(bus 32): vendor 0x115d, device 0x0003
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: initializing socket 0
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: socket 0: Xircom CBEM56G-100 CardBus 10/100 Ethernet + 56K Modem
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: product info: "Xircom", "CardBus Ethernet 10/100 + Modem 56", "CBEM56G", "1.03"
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: manfid: 0x0105, 0x0103 function: 6 (network)
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: executing: 'modprobe cb_enabler'
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: executing: 'modprobe tulip_cb'
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: executing: 'modprobe serial_cb'
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: cs: cb_config(bus 32)
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 0 bar 2: mem 0x60013000-0x600137ff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 0 bar 3: mem 0x60012000-0x600127ff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 1 bar 1: io 0x480-0x487
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 1 bar 2: mem 0x60011000-0x600117ff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 1 bar 3: mem 0x60010000-0x600107ff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 0 bar 1: io 0x400-0x47f
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 0 rom: mem 0x6000c000-0x6000ffff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: fn 1 rom: mem 0x60008000-0x6000bfff
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: irq 9
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: tulip_attach(device 20:00.0)
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: tulip.c:v0.91g-ppc 7/16/99 becker@cesdis.gsfc.nasa.gov (modified by danilo@cs.uni-magdeburg.de for XIRCOM CBE, fixed by Doug Ledford)
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: eth0: Xircom Cardbus Adapter (DEC 21143 compatible mode) rev 3 at 0x400, 00:10:A4:C5:BB:F1, IRQ 9.
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: eth0: MII transceiver #0 config 3100 status 7809 advertising 01e1.
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: serial_attach(device 20:00.1)
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM kernel: tty01 at 0x0480 (irq = 9) is a 16550A
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: executing: './network start eth0'
Aug 25 13:58:19 SBS_ESCOM cardmgr[923]: executing: './serial start ttyS1'
Aug 25 13:58:20 SBS_ESCOM cardmgr[923]: exiting


IFCONFIG--------------------------------------------

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:10:A4:C5:BB:F1
          inet addr:51.128.176.9 Bcast:51.128.176.255 Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100
          Interrupt:9 Base address:0x400

lo Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING MTU:3924 Metric:1
          RX packets:59 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:59 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0

Next-in-Thread Next Message

Messages Inline: 1 All Outline: 1 3 All

1. Feedback Here is how it worked for me by Stefan Kluth, 2000, Aug 25
1. Sad Untitled by Stuart Pedler, 2000, Aug 25
... 5 Message(s)
2. None You can try putting the card in promisc mode by David Hinds, 2000, Aug 25

Add Message to: "No network using Xircom RBEM56G-100"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10