Next-in-Thread Next Message

None Re: Fixed? 

Forum: Xircom PCMCIA Ethernet Adapter Issues
Re: Question RBEM56G100 TX carrier errors on 100baseT network (Stefan Kluth)
Re: None Fixed? (David Hinds)
Date: 2000, Sep 04
From: Stefan Kluth Stefan

On Fri, 1 Sep 2000, David Hinds wrote:

> If you reply to this message at HyperNews@pcmcia.sourceforge.org, include:
> In-Reply-To: <20000901121315.A5979@valinux.com>
> 
> I finally got annoyed enough with this to try to figure out what was
> wrong.  There are two problems; one is that the driver was not setting
> the NIC for full duplex operation, the other is that even when that is
> fixed, the chip still reports bogus carrier errors.  Try the 01-Sep-00
> beta on projects.sourceforge.net in /pub/pcmcia-cs/NEW.

That worked well, thanks a lot! I now get consistent 100Mbps full
duplex and the TX packet carrier errors are gone. 

As a bonus, the card comes up directly without need for an
additional "ifconfig eth0 down up" or setting promiscous mode. Currently I
think that it sometimes failes to come up, but I need to observe the
situation a little longer. 

Cheers, Stefan

---Stefan Kluth---------------Wissenschaftlicher Mitarbeiter-----------
-  MPI fuer Physik         -  phone:  +49 89 32354 468  -      OPAL&  -
-  Foehringer Ring 6       -  fax:    +49 89 32354 305  -      ATLAS  -
---D-80805 Munich, Germany----e-mail: skluth@mppmu.mpg.de--------------

Next-in-Thread Next Message

Add Message to: "Re: Fixed?"

Members Subscribe Admin Mode Show Frames Help for HyperNews at pcmcia-cs.sourceforge.net 1.10